• 30/11/2012

860.000 euro voor digitale animatiestudio Niceberg

Kapitaalinjectie voor Belgische specialist 4D-filmattracties: 3D-film gecombineerd met bewegende platformen en allerhande effecten zoals wind, water, rook, geur,...

Trefwoorden: #4D, #lrm, #niceberg

Lees verder

Nieuws

ENGINEERINGNET.BE -- Drie investeringsmaatschappijen, en het management, investeren 860.000 euro in de Genkse, digitale animatiestudio Niceberg Studios.

De KMO Niceberg Studios ontwikkelt, produceert en verdeelt computeranimatiefilms, die bedoeld zijn voor het groeiend aantal 4D-bioscopen. Een 4D-filmattractie is een 3D-film die gecombineerd wordt met bewegende platformen en allerhande effecten zoals wind, water, rook, geur enzovoort.

Niceberg draagt bij tot de ontwikkeling van dit soort unieke ervaringen door de productie en distributie van een state-of-the-art filmaanbod.

Niceberg Studios werd in 2011 opgericht door Cedric Igodt en Nicolas Verhelst. Het bedrijf telt vandaag 8 medewerkers, de 2 zaakvoerders met beiden een gedegen achtergrond in de pretparkindustrie en 6 computeranimatoren.

Om de verdere uitbouw van Niceberg Studios mogelijk te maken werd het kapitaal van de onderneming verhoogd met 800.000 euro. Hiervan neemt LRM 400.000 euro voor haar rekening. PMV-CultuurInvest en het management investeren elk 200.000 euro. Daarenboven verleent STROOMinvest een achtergestelde lening van 60.000 euro.

Peter Quaghebeur, de onlangs aangestelde, onafhankelijk bestuurder Niceberg Studios: “Tijdens een gesprek met beide zaakvoerders raakte ik geboeid door deze tak van de creatieve industrie. Ik hoop hen met mijn 20-jarige media- en entertainmentervaring te kunnen bijstaan in het welslagen van Niceberg Studios. Vlaanderen heeft behoefte aan dergelijke ondernemers. Daarom wil ik graag mijn schouders zetten onder dit project”.

Begin 2013 zal Niceberg Studios haar intrek nemen in C-Mine CRIB, de nieuwe gaming-incubator in Genk.


(KV)(foto medianet Vlaanderen: Peter Quaghebeur)