• 03/12/2012
  • |     BB

Internationale AGV-prijs voor Egemin in Shanghai

Vlaamse engineeringbedrijf Egemin Automation sleept AGV-prijs in wacht op vakbeurs in Shanghai voor 'klantentoewijding en vlekkeloze integraties'.

Trefwoorden: #agv, #egemin

Lees verder

Techniek

( Foto: Egemin Automation )

ENGINEERINGNET.BE -- De logistieke automatiseerder Egemin Automation heeft op een vakbeurs in China een internationale award ontvangen.

Egemin bouwt handling-systemen, waaronder volautomatische transportsystemen, ook wel AGV's genoemd (Automated Guided Vehicles). Die laten zich best vergelijken met heftrucks die volledig autonoom en zonder bestuurder hun weg zoeken in een magazijn of fabriek.

Zoals het op een commerciële vakbeurs hoort, speelden bij de keuze van de jury ook commerciële en marketingaspecten mee. Zo ontving in dit geval Egemin de prijs 'voor zijn internationale aanpak, klantentoewijding, vlekkeloze systeemintegraties en bijzondere bijdrage aan technologische standaarden voor automatisch geleide voertuigen'.

Prof. Dr. Lindu Zhao van de Southeast University in Nanjing en Prof. Dr. Ing. Lothar Schulze van de Duitse Leibniz Universität in Hannover waren de voorzitters van de internationaal samengestelde jury.

De AGV-prijs werd voor de derde keer uitgereikt. Een eerdere winnaar was het Duitse Sick, ook een leverancier-partner van Egemin.


Achtergrond
Egemin Automation werkt internationaal vanuit de hoofdzetel in Zwijndrecht en diverse vestigingen in Europa, Noord-Amerika en Azië. Bij het bedrijf zijn 650 medewerkers in dienst.