• 04/12/2012

Zes cleantechbedrijven genomineerd voor WNF Cleantech Star Award 2012

WNF-directeur Johan van de Gronden roept op tot stabiele regelgeving, voldoende financiering en sterke thuismarkt

Trefwoorden: #A. de Jong Groep, #cleantech, #HeatMatrix, #Hygear, #Locamation, #SkyNRG, #Tempress, #wnf

Lees verder

Nieuws

ENGINEERINGNET.NL -- Zes Nederlandse cleantechbedrijven zijn genomineerd voor de WNF Cleantech Star Award 2012.

De genomineerde bedrijven brengen producten op de markt die een belangrijke bijdrage leveren aan een 100% duurzame energievoorziening.

De award wordt 11 december tijdens het Cleantech Symposium in Rotterdam uitgereikt.

De zes bedrijven die door een onafhankelijke jury zijn genomineerd zijn: Hygear uit Arnhem, Locamation uit Hengelo, SkyNRG uit Amsterdam, HeatMatrix uit Rotterdam, Tempress uit Vaassen en A. de Jong Groep uit Schiedam.

Juryvoorzitter en bestuursvoorzitter van Siemens Nederland, Ab van der Touw: “De variatie bij de zes genomineerde bedrijven illustreert de breedte en potentie van de cleantechsector. Van technologische innovatie tot ICT- of keteninnovatie, van energiebesparing tot netbeheer en van zonne-energie tot duurzame biobrandstoffen.”

Op dit moment staat de Nederlandse cleantechsector wereldwijd op de 21e plaats in de landenrangschikking die in juni door het Wereld Natuur Fonds (WNF) is gepubliceerd.

WNF-directeur Johan van de Gronden: “De Nederlandse cleantechsector heeft nu al een goede basis. Om in de wereldwijde top tien te komen zijn echter stabiele regelgeving, voldoende financiering en een sterke thuismarkt nodig. Alleen dan kan deze sector vleugels krijgen en Nederland in de top 10 komen.”


(KV) (foto Siemens: Ab van der Touw)