• 11/12/2012
  • |     BB

Unizo lanceert voorstel voor steun aan Limburgse KMO's

Unizo Limburg stelt tien acties voor in het kader van SALK, het Strategisch Actieplan Limburg in het Kwadraat. Daarin staat de steun aan lokale KMO's centraal.

Trefwoorden: #eetvelt, #salk, #unizo

Lees verder

HR

( Foto: Unizo, Karel Van Eetvelt )

ENGINEERINGNET.BE -- Momenteel werkt een expertengroep onder leiding van Herman Daems aan een nieuwe economische actieplan voor Limburg. Dat kreeg de toepasselijke naam 'Strategisch Actieplan voor Limburg in het Kwadraat'.

Tegen januari 2013 zal die groep van twaalf een aantal voorstellen formuleren om de zware gevolgen van de Ford-sluiting voor de tewerkstelling in Limburg zo goed mogelijk op te vangen.

In dat verband lanceert de belangenorganisatie Unizo nu een eigen voorstel van tien actiepunten die naar haar mening centraal moeten staan in het plan. De tien acties moeten vooral de Limburgse KMO’s zuurstof geven en bijdragen tot een beter ondernemersklimaat.

De meest opmerkelijke van punten zijn tewerkstellingscheques voor KMO’s die personeel aanwerven, de inzet van ‘KMO-portiers’ die de deuren openen naar de administratieve diensten en een pilootproject rond crowdfunding.

De tien actiepunten:
1. Reserveren van minstens 20 % van de Ford-terreinen voor de huisvesting van nieuwe KMO’s of KMO’s die herlokaliseren.

2. Het beschikbaar stellen van infrastructuur, gespreid over Limburg, waarin starters, met name in ambachtelijke en productiesectoren, zich kunnen vestigen en gebruik kunnen maken van gemeenschappelijke diensten en accommodatie. Onder andere via ingebruikname van een aantal gebouwen van voormalige kazernes op militaire domeinen.

3. Stimuleren van het zelfstandig ondernemerschap bij ex-werknemers van Ford en toeleveranciers. Dat kan volgens Unizo via een compleet begeleidingstraject op het vlak van informatie, opleiding, advisering en begeleiding.

4. Tewerkstellingscheques voor Limburgse KMO’s die personeel aanwerven. Deze cheques kunnen gebruikt worden om professioneel advies in te winnen rond werving en selectie van nieuwe werknemers.

5. Verruiming van de individuele beroepsopleiding in de Limburgse KMO’s via extra ondersteuning door een professionele adviseur, een versoepeling van de aanwervingsverplichting en het mogelijk maken van langere looptijden.

6. Inzet van KMO-portiers die de deuren openen naar de diverse administratieve diensten en vergunningsinstanties. Deze KMO-portiers moeten zorgen voor kortere doorlooptijden en bijgevolg het versnellen van de investeringen van de betrokken KMO’s.

7. Inzet van een team van subsidie-adviseurs zodat Limburgse KMO’s de beschikbare subsidies optimaal kunnen aanwenden en gebruik maken van de go-between functie van deze subsidie-adviseurs naar de subsidieverstrekkende instanties.

8. Starten van een pilootproject rond crowdfunding waarbij Limburgse KMO’s beroep kunnen doen op het grote publiek voor de (gedeeltelijke) financiering van hun investeringen.

9. Oprichting van het ‘Fonds KMO2 Limburg cvba’ waarin iedereen aandelen kan kopen. Het verzamelde kapitaal wordt gebruikt voor de financiering van Limburgse KMO’s met bijzonder groeipotentieel.

10. Extra investeringspremie voor bestaande KMO’s die investeringen doen, als tegenprestatie voor het voordeel van nieuwe bedrijven die opgericht worden via de reconversievennootschappen.

Nog volgens UNIZO-Limburg moeten daarnaast - uiteraard - ook dringend enkele algemene maatregelen worden genomen.