• 24/12/2012
  • |     BB

Moederbedrijf van DNV Kema fuseert met Germanischer Lloyd

Fusiebedrijf van DNV en Germanischer Lloyd wordt derde grootste speler ter wereld op het gebied van certificatie van managementsystemen.

Trefwoorden: #dnv, #DNV GL, #dnv kema, #Germanischer Lloyd, #gl, #kema

Lees verder

Nieuws

( Foto: DNV Kema, elektrotechnisch lab in Arnhem )

ENGINEERINGNET – DNV en Germanischer Lloyd laten weten een overeenkomst ondertekend te hebben om te fuseren tot een nieuwe combinatie, de 'DNV GL Group'.

DNV GL zal een de grootste bedrijven ter wereld zijn – met ruim 17.000 medewerkers en een zakencijfer van 2,5 miljard euro - op het gebied van scheepsclassificatie en risicobeheer in de sectoren, olie en gas, duurzame energie en elektriciteit.

Daarnaast zal het bedrijf een mondiale top-3 speler zijn op het gebied van certificatie van managementsystemen.

DNV is in technische middens vooral bekend via dochter DNV Kema, het energiekennisbedrijf van de groep. Als onderdeel van de fusie wordt ook deze energieafdeling samengevoegd met de duurzame energietak van GL. Het hoofdkantoor van Energie blijft in Arnhem. De samengevoegde activiteiten zullen goed zijn voor zowat 3.100 medewerkers.

De consolidatie gaat snel: het is nog maar van februari 2012 geleden dat Kema als Nederlands bureau zelf fuseerde met de duurzame energietak van DNV.

De transactie moet nog de goedkeuring krijgen van de mededingingsautoriteiten.


ACHTERGROND
DNV GL Group zal opereren in de sectoren Maritiem, Olie & Gas, Energie en Business Assurance. De DNV Stichting zal 63,5% van de aandelen bezitten en Mayfair SE, de eigenaar van GL Group, 36,5%. Het nieuwe bedrijf, dat een gecombineerde omzet heeft van circa 2,5 miljard euro, zal geregistreerd staan in Noorwegen. Ook het hoofdkantoor zal in Noorwegen gevestigd zijn.