• 24/12/2012
  • |     BB

Chemienormpomp van KSB onderscheiden voor hoge energie-efficiëntie

KSB heeft voor de ontwikkeling van één van zijn chemienormpompen de 'Global New Product Innovation Award in Centrifugal Pumps' van Frost & Sullivan verworven.

Trefwoorden: #chemienormpomp, #frost sullivan, #ksb

Lees verder

Techniek

( Foto: KSB )

ENGINEERINGNET - De Duitse pompenbouwer KSB is met één van zijn chemienormpompen in de prijzen gevallen. De pomp in kwestie haalde het van zijn concurrenten doordat ze naar verluidt veel energie-efficiënter is, tot 12% volgens de jury. Dat in combinatie met de grote keuzemogelijkheid uit veel varianten, overtuigde de jury, zo stelt Frost & Sullivan.

Frost & Sullivan evalueert daarbij rekening houdend met de volgende criteria: het innovatieve karakter en de hoogwaardige technologie van het product, de toegevoegde waarde, het hogere kapitaalrendement voor klanten alsmede de mogelijkheid klanten te winnen.

In verband met dit laatste viel KSB 'onder de producenten van centrifugaalpompen op als de onderneming, die intelligente, innovatieve producten maakt', aldus het wereldwijde adviesbureau.


OP DE FOTO
Michael Lebkücher (links) en Dr. Norbert Kastrup (rechts) nemen namens KSB de onderscheiding in ontvangst van Gary Partner (Frost & Sullivan).