• 08/01/2013
  • |     BB

SAP start met cursussen voor werkzoekenden en KMO's

De vraag naar SAP-specialisten blijft hoog. Via speciale opleidingen wil de ERP-leverancier daarom werkzoekenden en medewerkers in KMO's meer kennis bijbrengen over zijn software.

Trefwoorden: #erp, #OAK3, #Provinciale Hogeschool Limburg, #SAP, #Technifutur

Lees verder

HR

( Foto: SAP )

ENGINEERINGNET.BE -- Momenteel staan er bij de VDAB en Forem niet minder dan 2.000 vacatures open voor functies waarvoor SAP-kennis vereist is. Er richting met goede jobperspectieven dus, met een vraag naar specialisten die duidelijker hoger is dan het aanbod.

Voor werkzoekenden maar ook KMO's gaat softwareontwikkelaar SAP nu via drie opleidingscentra praktijkgerichte cursussen aanbieden die gebruikers wegwijs moeten maken in zijn ERP-software.

Over de voordelen voor werkzoekenden hoeven we niet uit te weiden, maar volgens de leverancier is er ook veel te weinig kennis aanwezig in kleinere ondernemingen: 'In kmo’s krijgen vaak enkel de key users of de sleutelgebruikers die het integratieproject mee begeleiden een intensieve cursus van de implementator. De andere medewerkers leren het van hen of via zelftraining'.

Thierry Siraut van SAP: “Onze klanten zijn in principe zelf verantwoordelijk voor de opleiding van hun werknemers. We bieden hen daarvoor de nodige middelen om leermateriaal op eigen maat te creëren, naast generiek cursusmateriaal zoals handboeken en e-learning. Maar de vraag naar opleidingen onder begeleiding blijft groot.”

SAP gaat de KMO-cursussen aanbieden via OAK3, de Provinciale Hogeschool Limburg en Technifutur. De cursussen vinden plaats in Brussel, Kontich, Hasselt en Luik en worden gegeven in het Nederlands, het Frans en het Engels.

Opgelet: de opleidingen zijn NIET gratis. Voor ondernemingen bijvoorbeeld bedraagt de richtprijs 475 euro per persoon per dag. De opleidingscentra aanvaarden wel opleidingscheques. De prijs voor werkzoekenden werd niet meegedeeld.