• 09/01/2013

's Werelds meest geavanceerde humanoïde robot op komst? (+video)

Robot met pezen en huid wordt na 9 maanden 'geboren' en zal dan kinderen en senioren helpen bij karweitjes.

Trefwoorden: #humanoid, #robotica, #roboy

Lees verder

research

ENGINEERINGNET -- Zwitserse ingenieurs willen binnen enkele maanden 's werelds meest geavanceerde humanoIde robot klaar hebben: ROBOY.

De robot willen ze klaar hebben in een totale tijdsspanne van 9 maanden (de tijd van een zwangerschap). Hij beweegt uitgaande van 'pezen', wat hem zeer menselijk lijkende bewegingen moet laten doen. Er wordt ook gewerkt aan een soort 'huid' voor de robot.

De Universiteit van Zürich (met o.a. Prof. Dr. Rolf Pfeifer), en zo'n 10 andere instituten werken samen aan het project.

Rolf Pfeifer is befaamd. Hij is niet alleen professor aan de Universiteit van Zürich, maar ook directeur van het Artificial Intelligence Laboratory. Hij deed een postdoctoraat aan Carnegie Mellon University en aan Yale University , beide in de U.S.A.

Voorts werkte hij aan de Belgische VUB, aan het MIT, het Neurosciences Institute (NSI) in San Diego, USA, en het Sony Computer Science Laboratory in Parijs . Hij werd gehonereerd aan onder meer de Universiteit van Tokyo, ter gelegenheid waarvan hij enkele vermaarde lezingen deed.

Het team wil ROBOY kinderen, bejaarden,... zien helpen bij hun dagelijkse karweitjes.


(KV)(foto Universiteit Zürich/via Zeitnews)

Video: