• 17/01/2013
  • |     BB

Solvay maakt volledig hertekende bedrijfsstructuur bekend

Het Belgische chemiebedrijf hertekent zijn bedrijfsstructuur grondig. Er komen vijf operationele divisies en 18 business units. Een nieuw logo markeert de nieuwe start.

Trefwoorden: #aardmetalen, #Clamadieu, #Clamadieu, #solvay

Lees verder

nieuws

( Foto: Solvay )

ENGINEERINGNET.BE -- Solvay heeft zijn nieuwe structuur voorgesteld. Die was nodig omdat de huidige structuur een samenvoeging was van Solvay en het in 2011 overgenomen Franse Rhodia.

Jean-Pierre Clamadieu, Voorzitter van het Uitvoerend Comité: “Het nieuwe Solvay is het resultaat van de succesvolle integratie van Solvay en Rhodia en van een diepgaande transformatie."

"Door onze teams te mobiliseren hebben we twee ondernemingen kunnen omvormen tot één van de tien grootste chemiebedrijven ter wereld. Onze nieuwe slagzin, 'Asking more from chemistry' is geen loze kreet."

Er zijn vanaf nu vijf operationele segmenten: Consumer Chemicals, Advanced Materials, Performance Chemicals, Functional Polymers en ten slotte Corporate en Business Services. Deze vijf segmenten zijn samen goed voor 18 GBU's of 'Global Business Units'.

Het Uitvoerend Comité telt voortaan zes leden: Jean-Pierre Clamadieu (CEO), Bernard de Laguiche (CFO), Gilles Auffret, Vincent De Cuyper, Roger Kearns en Jacques van Rijckevorsel. Elk lid houdt van nabij toezicht op specifieke bedrijfssegmenten en corporate functies.

Belangwekkend is alvast de GBU 'Rare Earth Systems', dat met een wereldwijd marktaandeel van 20% één van de wereldleiders is in formuleringen met zeldzame aardmetalen die gebruikt worden in autokatalysatoren, verlichting en uiterst precies slijpwerk.

Deze GBU heeft een octrooi genomen op zijn recyclingmethode voor zeldzame aardmetalen in spaarlampen, batterijen en magneten. De recyclage van zeldzame aardmaterialen, of Urban Mining, is een markt die op de toekomst gericht is én groei belooft: aardmetalen zijn essentieel voor de ontwikkeling van nieuwe technologieën en bijzonder dan groene technologieën. Op dit ogenblik heeft China het overgrote deel van de wereldmarkt in handen.