• 29/01/2013
  • |     BB

NMBS voorziet dit jaar 352 technische aanwervingen

Gewoon om de medewerkers te vervangen die op pensioen vertrekken, plant de NMBS dit jaar 1.500 nieuwe aanwervingen, waarvan 352 in de technisch sfeer.

Trefwoorden: #euroskills, #jobs, #nmbs

Lees verder

HR

( Foto: Corus )

ENGINEERINGNET.BE – Alle imagoschade ten gevolge van de Fyra-perikelen ten spijt, blijft de NMBS een van de meest actieve rekruteerders in België.

Zo nam de groep in 2012 exact 1.559 nieuwe medewerkers aan. Voor dit jaar voorziet het spoorbedrijf een vergelijkbaar aantal.

'Deze aanwervingen zijn nodig om het grote aantal medewerkers te vervangen die op pensioen vertrekken en om de talrijke mobiliteitsuitdagingen tot een goed einde te brengen', aldus NMBS in een mededeling.

Vermits het over vervangingsaanwervingen gaat, kan de groep perfect inschatten welke functies vrij zullen komen. Dat blijken 379 vakbedienden, 352 technici, 258 treinbestuurders , 245 treinbegeleiders, en 188 onderstationschefs en universitairen met verschillende specialisaties te zijn.

Bij de 'technici' gaat het voornamelijk om elektromecaniciens, burgerlijke en industriële ingenieurs en onderhoudsmedewerkers.

Tot 2020 voorziet de spoorweggroep dat elk jaar gemiddeld 2.000 collega’s met pensioen vertrekken. Een deel van die vacatures wordt ingevuld door interne verschuivingen, zo'n 500 per jaar. De overige worden nieuw aangeworven.

Op het vlak van technische rekrutering – een knelpuntberoep - waren er een aantal initiatieven waaraan NMBS deelnam, zoals zeven Europese BEST-ingenieurwedstrijden, het Europese kampioenschap EuroSkills en de Technologie Olympiade.


LEES OOK
Ambiance troef op Euroskills 2012 (+video)
https://engineeringnet.be/belgie/detailarchief_belgie.asp?Id=8832