• 30/01/2013
  • |     BB

Nieuw game daagt onderhoudsprofessionals uit

Dit is leuk: de vakbeurs Maintenance Next in Nederland lanceert een online game waarmee onderhoudsspecialisten hun kennis van technische producten kunnen testen.

Trefwoorden: #ahoy, #game, #maintenance next

Lees verder

vakbeurzen

( Foto: Ahoy Rotterdam )

ENGINEERINGNET -- De inrichters van de vakbeurs Maintenance Next in Rotterdam hebben een online fotospel bedacht om in de kijker te lopen met hun expo.

Op een speciale website krijgen gamers sterk ingezoomde foto’s van technische producten te zien. Degene die de producten het snelst herkent, is de uiteindelijke winnaar.

De hoofdprijs, die op de eerste dag van de beurs uitgereikt wordt, is een bezoek aan het Airbus A380 complex in Toulouse. Verder worden er onder de deelnemers – als ze de expo bezoeken - nog extra prijzen verloot.

De benadering is vrij commercieel en productgericht - Exhibition Manager Erik Takes: "Plantmanagers, operators en techneuten kunnen testen of zij weten wat er in hun vakgebied te koop is" – maar dat neemt de 'fun' niet weg. Ideaal om op een tablet te spelen, alleen hadden we ook een app verwacht, al was het er maar eentje die de connectie met de website maakt.

Takes: "Het mooie aan de game is dat collega’s en organisaties elkaar kunnen uitdagen om hun score te verbeteren. Wij hopen dat dit onderling een gezonde concurrentiestrijd teweegbrengt en het onderhoudsprofessionals stimuleert om gezamenlijk de expo te komen bezoeken.”

Games van beursinrichters zijn overigens niet nieuw: ook andere organisatoren lanceerden er in het verleden al meerdere.


LINK
Naar de game: www.focusonthenext.nl
Maintenance NEXT, 16 t/m 18 april 2013, Ahoy Rotterdam