• 05/02/2013

ECON-technologie doorbraak voor Honda - persbericht

Voor Honda-rijders wordt het steeds eenvoudiger en aantrekkelijker om zowel het milieu als de eigen portemonnee te sparen zonder dat het rijplezier daar onder hoeft te lijden.

Trefwoorden: #CRV, #ECON, #Honda

Lees verder

Productnieuws

Het reduceren van brandstofverbruik wordt steeds belangrijker voor autofabrikanten. Consumenten hechten, als gevolg van de stijgende brandstofprijzen en de berichtgeving over de schadelijke gevolgen van uitlaatgassen voor het klimaat, steeds meer waarde aan de zuinigheid van nieuwe auto’s en producenten proberen hier zo goed mogelijk op in te springen bij de ontwikkeling van nieuwe modellen.

Honda heeft hierop hoog ingezet bij het ontwerpen van de nieuwe Accord, die een stuk zuiniger is dan zijn voorganger, maar de echte revolutionaire slag heeft men geslagen bij het produceren van de Honda CRV 2013, die voorzien is van de nieuwe ECON-technologie. Met een simpele druk op de grote groene ECON-knop die in het dashboard is geïntegreerd kan de bestuurder de energiezuinige stand instellen.

Het inschakelen van die stand heeft tot gevolg dat een aantal onderdelen van de auto minder energie gaan verbruiken. Zo draait de airco een stuk efficiënter in de ECON-stand, omdat lichte schommelingen in de temperatuur niet direct meer worden gecorrigeerd.

Hetzelfde geld voor de cruise control, waarbij lichte vertragingen of versnelling niet direct worden gevolgd door een hoger gebruik van de motor. Daardoor rijdt de wagen in de zuinige stand veel gelijkmatiger en wordt dus minder benzine verbruikt.

Het revolutionaire van deze nieuwe technologie is dat het ervoor zorgt dat de auto minder brandstof verbruikt zonder dat dit ten koste gaat van de rijprestatie.

Voor weggebruikers wordt het op deze manier steeds eenvoudiger en aantrekkelijker om zowel het milieu als de eigen portemonnee te sparen zonder dat het rijplezier daar onder hoeft te lijden.


Meer informatie:
ICS-Digital
1 Manor Street
Leeds, LS7 1PZ
Verenigd Koninkrijk
timo.hilhorst@omruk.co.uk

Dit gesponsorde tekstBERICHT is een realisatie van:
ICS-Digital


Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.

Wenst u ook een nieuw product in de markt te zetten, uit te pakken met een succesverhaal bij een klant, te inviteren voor een cursus, seminarie of event? Klik hier.