• 05/02/2013

Micro-spindels met moer voor mechatronica-toepassingen - persbericht

Mechanische onderdelen voor de mechatronica worden steeds kleiner. HaydonKerk speelt in op deze trend en introduceert een assortiment Micro-spindels.

Trefwoorden: #loopmoeren, #mechatronica, #micro-spindel, #miniaturisatie, #Rotero

Lees verder

Productnieuws

ENGINEERINGNET.BE -- De miniaturisatie van assen met loopmoer resulteert in lager energieverbruik en gewichtsvermindering, zonder concessies qua prestaties, betrouwbaarheid en nauwkeurigheid.

De kleinste as heeft een diameter van 2 mm met een spoed variërend van 0,3 tot 2 mm per omwenteling. De precisie-spindel is voorzien van een loopmoer van zelfsmerend acetal.

Er zijn nu in de Micro-serie in totaal 16 verschillende as-diameters oplopend van 2 tot 24 mm verkrijgbaar.

De HaydonKerk spindels zijn beschikbaar als stand alone component of geïntegreerd in de high performance Haydon lineaire actuatoren. Gemaakt van 303 roestvrij staal, staan de assen garant voor een lange levensduur, en vereisen geen onderhoud.

Een optionele Kerkote® TFE coating, een permanente droog smeermiddel, verlengt de levensduur tot meerdere tientallen kilometers en vermindert de wrijving tussen moer en schroefdraad aanzienlijk.

Haydon Kerk, in Benelux verdeeld door Rotero, s wereldwijd erkend als een toonaangevende producent van lineaire producten.

Méér informatie:
Rotero Belgium bvba
Wayenborgstraat 10 - Industriezone Noord, 2800 Mechelen
Tel: 015 45 18 40
info@rotero.be - www.rotero.com

Dit gesponsorde tekstBERICHT is een realisatie van:
Vanderyken & Co


Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.

Wenst u ook een nieuw product in de markt te zetten, uit te pakken met een succesverhaal bij een klant, te inviteren voor een cursus, seminarie of event? Klik hier.