• 17/02/2014

Oriental Motor introduceert nieuwe serie RKII-stappenmotoren

Oriental Motor, in de Benelux vertegenwoordigd door Rotero, introduceert de nieuwe RKII serie stappenmotoren en driver pakketten. Betere prestaties en meer functies voor een lagere prijs!

Trefwoorden: #Oriental Motor, #RKII serie, #Rotero, #stappenmotoren

Lees verder

Productnieuws

ENGINEERINGNET.BE - Deze nieuwe serie is een (bijna) ideale en betaalbare oplossing voor het realiseren van een nauwkeurige positionering.

De motor drivers zijn verkrijgbaar met een geïntegreerde controller of met een met puls- richting ingang, voor nagenoeg dezelfde prijs.

De RKII serie maakt gebruik van de nieuwste technologie van Oriental Motors; door het sterk verminderen van de ijzerverliezen in de magnetische kring is men er in geslaagd de warmte-output door de motor terug te brengen, met als resultaat dat het in de motor tot 40 °C koeler blijft dan bij de conventionele stappenmotoren.

Dit biedt aanzienlijke voordelen, bijvoorbeeld 100% van de tijd gegarandeerd 100 % gebruik van koppel mogelijk. Conventionele stappenmotoren zijn veelal niet geschikt voor continue gebruik met volledig koppel.

De drivers werken op 230VAC en daardoor is er een hoge busspanning voor de motoren beschikbaar. Dit heeft tot gevolg dat de motoren ook bij hoge toerentallen nog een aanzienlijk koppel kunnen leveren. De kleinste versie levert bijvoorbeeld bij 5000rpm nog 65% van het houdkoppel bij stilstand!

De driver is ook verkrijgbaar met een geïntegreerde controller zodat de combinatie (motor +driver) geschikt is voor stand-alone toepassing en/of voor communicatie middels RS485 in een netwerk. Deze driver versie beschikt over 8 in- en 6 uitgangen die (grotendeels) vrij te benoemen zijn.

De driver met puls- en richting ingang is ontworpen met de “stap hoek selector”. Een eenvoudige draaischakelaar die het veranderen van de stap hoek net zo eenvoudig maakt als het instellen van de wijzerplaat.

De kleinste resolutie die kan worden ingesteld is 125000 stappen per omwenteling ( 0,00288 graden). Voor het instellen van de motorstromen worden net zulke eenvoudig te bedienen schakelaars gebruikt.

Voor de motoren zijn 3 nieuwe en verbeterde soorten tandwielkasten verkrijgbaar. Er zijn versies met rechte tandwielkast, nauwkeurige planeetwielkasten en spelingvrije harmonische vertragingen verkrijgbaar. Allen beschikken over aanzienlijk betere prestaties en lagere prijzen dan tot nu toe.

De producten uit de nieuwe RKII serie zijn verkrijgbaar in flensmaten vierkant 42 mm, 60 mm, 85 mm en 90 mm. Elektromagnetische remmen en encoder modellen (alleen met geïntegreerde controller) zijn ook beschikbaar.

De belangrijkste kenmerken van de RKII serie zijn:

  • Eenvoudig te bedraden met motor connectoren en driver connectoren
  • Geringe warmteontwikkeling
  • Bijzonder weinig trillingen
  • Staphoek kan worden ingesteld (pulsingang)
  • Energiezuinig
  • Beschikbaar verschillende vertragingskasten (o.a. spelingvrij)
  • Alle versies zijn UL toegelaten

Voor meer informatie:
Rotero Belgium bvba
Wayenborgstraat 10 -B-2800 Mechelen
T.: +32 (0)15 451 840 - info@rotero.be - www.rotero.com

Dit gesponsorde tekstBERICHT is een realisatie van:
Rotero Belgium


Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.