• 21/02/2014

JVL introduceert de MAC402

Een geïntegreerde servomotor speciaal voor toepassingen op batterijen en met laagspanning.

Trefwoorden: #DeviceNet en CANopen, #MAC402, #Profibus, #programmeerbare modules, #Rotero, #servomotor, #veldbussen

Lees verder

Productnieuws

ENGINEERINGNET.BE - De MAC402 is de VDC versie van de populaire MAC400, 400W geïntegreerde servomotor met een voedingsspanning variërend van 12VDC tot 48VDC.

Tussen 24 tot 48VDC kan de volledige kracht van 400W (RMS) tot 1200W (piek) worden bereikt. De afmeting van deze krachtige, compacte motor is slechts 191mm x 60mm x 114mm.

De motor kan onder andere toegepast worden bij: op afstand bedienbare robots, robotachtige voertuigen, draagbare apparatuur, tracking devices en positioneringsapparaten. Momenteel is JVL, in de Benelux vertegenwoordigd door Rotero, de enige leverancier van een 400W continue (1200W piek) geïntegreerde servomotor met een voedingsspanning van 24 - 48VDC werkend bij 0-3000 RPM.

Voor veel toepassingen is het niet nodig om een 750W of grotere motor te kiezen omdat de 400W (1200W piek) hiervoor prima geschikt is, met daarbij tevens kosten- en ruimtebesparing. Opties voor MAC402 zijn: rem, absolute multiturn encoder en reductiekast (planetaire & cycloïdale overbrenging).

Er is een ruime selectie van communicatiemodules beschikbaar voor de MAC402 motoren, zoals: basis modules voor puls/richting (of analoge ingang), veldbusmodules waaronder Profibus, DeviceNet en CANopen of programmeerbare modules met eenvoudige verbindingen naar de lokale sensoren.

Bovendien is er een uitgebreide reeks aan industriële ethernetopties beschikbaar: EtherCAT, EtherNet / IP, Profinet, Powerlink, Modbus TCP en Sercos III. Dit scala aan communicatiemodules maak integratie in nieuwe en bestaande toepassingen eenvoudig.

Door toevoeging van deze versie met VDC-voeding zijn de voordelen van de MAC400 servomotoren verder toegenomen aangezien nu ook toepassingen op batterij en met lage voltage (van 12 tot 48 VDC) mogelijk zijn.

Met draadloze opties zoals WLAN/ Wifi, Zigbee en Bluetooth kan de MAC402 MAC motor ook nog eens volledig draadloos draaien. Een groot voordeel van een geïntegreerde MAC motor is dat er geen noodzaak meer is voor een aparte driver/controller voor de servomotor.

Verdere voordelen zijn: ruimtebesparing in de schakelkast, kostenbesparing op kabels en motor, minimalisaties van RFI / EFI ruis door interne bekabeling en eliminatie van verbindingsfouten tussen de driver en de motor.

Bovendien is onderhoud veel eenvoudiger aangezien de motor en controller als een geïntegreerde eenheid worden vervangen wat de down time minimaliseert en de productie maximaliseert.

Voor meer informatie over deze schakelaars kunt u contact opnemen met Gerrit Minee, productspecialist via +31 (0)348 - 495 150 of g.minnee@rotero.com


Voor meer informatie:
Rotero Belgium bvba
Wayenborgstraat 10 -B-2800 Mechelen
T.: +32 (0)15 451 840 - info@rotero.be - www.rotero.com

Dit gesponsorde tekstBERICHT is een realisatie van:
Rotero Belgium


Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.