• 07/02/2013
  • |     BB

Recticel investeert 23 miljoen in Franse fabriek isolatiepanelen

State-of-the-art productievestiging in Bourges zal isolatiepanelen produceren voor de bouwsector in Frankrijk. 'Een groeimarkt', stelt Recticel. Niet in alle sectoren is het kommer en kwel.<br>

Trefwoorden: #bourges, #isolatie, #pir, #recticel

Lees verder

Nieuws

( Foto: Recticel )

ENGINEERINGNET.BE -- De aankondiging dat er een nieuwe fabriek voor isolatiepanelen zou komen in Frankrijk, stamt al van 2010. 'Ter ondersteuning van onze isolatietak', liet het bedrijf toen weten.

Dat bleek een goede beslissing, want de isolatiesector is nadien nooit uit het nieuws geweest. Recticel zelf is positief over de markt: 'De komende jaren is een toenemende structurele vraag naar hoogperformante bouwisolatieproducten in polyurethaan te verwachten door de striktere isolatienormen en -regelgeving (vooral in Europa), hogere energieprijzen en het groeiende bewustzijn over de behoefte aan meer en betere isolatie'.

Tot nu produceerde Recticel isolatiepanelen op twee productiesites: in Wevelgem en in Stoke-on-Trent in het Verenigd Koninkrijk. Nu komt er dus een derde bij.

De nieuwe fabriek produceert meer specifiek hoogwaardige hardschuimpanelen (PIR), die gebruikt worden voor de thermische isolatie van muren, vloeren en daken. Het hele project heeft 23 miljoen euro gekost.

Bij volle capaciteit zal de fabriek ongeveer 52 mensen tewerkstellen, aldus het bedrijf. De producten zijn bestemd voor de Franse markt.

Niet in alle sectoren is het kommer en kwel. Getuige daarvan het groeitraject van Recticels isolatie-afdeling: die groeide vanaf 2006 jaarlijks gemiddeld met 12,2%, tot een omzet van 223,1 miljoen euro in 2011.

"Bovendien heeft Frankrijk als markt naar onze mening nog een aanzienlijk groeipotentieel", aldus Olivier Chapelle, Chief Executive Officer.