• 11/02/2013
  • |     BB

Datacenters: Cegeka lijft Axio Systems in

De leverancier van IT-diensten Cegeka neemt sectorgenoot Axio Systems in Wetteren over, een bedrijf toegespitst op server- en storagebeheer.

Trefwoorden: #axio systems, #cegeka, #datacenter, #oracle, #solaris, #unix

Lees verder

Nieuws

( Foto: Cegeka )

ENGINEERINGNET.BE – Tot nu werkte Cegeka's divisie Infrastructure Solutions enkel met IBM Power Systems (het vroegere AS/400) en Wintel als serveroplossingen.

“Maar we krijgen meer en meer vraag naar ondersteuning van open systemen, zoals UNIX of Solaris”, aldus Steven Vynckier, directeur van die afdeling bij Cegeka.

Precies om dat hiaat te dichten, neemt het bedrijf een specialist in Unix en open systemen over. Dankzij de overname komt er bijvoorbeeld Oracle Solaris bij, maar ook Oracle Exadata en Exalogic, waardoor ook grootschalige projecten in hard- en software-integratie binnen bereik komen.

“Axio Systems heeft hier jarenlange ervaring en diepgaande kennis rond opgebouwd. Recent werden ze nog door Oracle en Hitachi Data Systems uitgeroepen tot partner van het jaar. We krijgen een competent team in huis dat onmiddellijk nieuwe projecten kan aanvatten.”

In 2012 haalde Axio Systems een omzet van meer dan vijf miljoen euro. Het overnamebedrag werd niet vrijgegeven.


ACHTERGROND
Het Belgische ICT-bedrijf Cegeka is een van de belangrijkste hosters van computersystemen in België en Nederland. Het heeft datacenters in Hasselt, Leuven en Veenendaal (NL). Het bedrijf werd opgericht in 1992 en telt momenteel 1.650 personeelsleden. In Nederland levert Cegeka ICT-diensten en software voor wooncorporaties, zorginstellingen en kmo’s. In 2011 realiseerde Cegeka een omzet van 198 miljoen euro, tegenover 156 miljoen een jaar eerder.