• 12/02/2013
  • |     BB

Meer dan helft Limburgse ondernemers loopt er «gestresseerd» bij

Uit een rondvraag van Unizo-Limburg blijkt dat de helft van de zelfstandige ondernemers er niet in slaagt om een goed evenwicht te vinden tussen hun werk en hun privéleven.

Trefwoorden: #Bart Lodewyckx, #Inge Schepers, #stress, #unizo, #unizo limburg

Lees verder

HR

( Foto: Unizo, Bart Lodewyckx en Inge Schepers )

ENGINEERINGNET.BE – Toch zijn Limburgse ondernemers de mening toegedaan dat ze 'nog vrij gezond leven': 8 op 10 rookt niet en bijna 7 op de 10 eet gezond. Iets meer dan de helft zegt ook voldoende te bewegen (niet noodzakelijk ‘sporten’).

De gevolgen laten zich voelen. Meer dan helft van alle ondervraagden werd het afgelopen jaar geconfronteerd met (aanhoudende) stress, met fysieke of mentale klachten voor gevolg.

Unizo-Limburg wil dan ook bewustzijn creëren bij ondernemers. “Een gezond bedrijf begint bij een gezonde ondernemer. We geven ondernemers dan ook de raad om eens een stap terug te zetten."

"Niet enkel om hun bedrijf onder de loep te nemen. Maar ook om te kijken of ze als ondernemer nog alles op een rijtje hebben", zegt Bart Lodewyckx, directeur van Unizo-Limburg.

Zelfstandig ondernemer Inge Schepers kreeg enkel jaren geleden een burn out. Zij heeft daarna het roer volledig omgegooid en begeleidt nu zelf ondernemers die kampen met stress.

Zij bracht, bij de voorstelling van de resultaten, een sterke getuigenis over de gevolgen van stress en burn out.


MARKANT
Meer dan de helft van de Limburgse zelfstandigen werkt meer dan 60 uur per week; 1 op 5 werkt zelfs meer dan 70 uur. Meer dan 7 op 10 ondernemers werken ook op zaterdag. Bijna de helft werkt op zondag. En bijna 9 op de 10 ondernemers blijven aan het werk als ze ziek zijn.

Bijna 6 op 10 geeft aan dat het evenwicht moeilijker te vinden is dan 5 jaar geleden. Dit komt door hogere eisen van klanten (7 op 10 ondernemers), een complexere job(inhoud) (7 op 10), toegenomen concurrentie (4 op 10), nieuwe technologieën met een toegenomen bereikbaarheid (4 op 10), een groeiende onderneming (1 op 4) en een gewijzigde gezinssituatie (1 op 4).

1 op 5 van de Limburgse KMO-werkgevers vindt de invoering van glijdende uren voor werknemers het makkelijkste haalbaar. Betaald familiaal verlof en de uitbreiding van ouderschapsverlof zijn het moeilijkst te realiseren in Limburgse KMO’s.