• 14/02/2013
  • |     BB

Veiligheidspersoneel gezocht voor meerdere shutdowns in Antwerpse chemie

G4S zoekt 150 tijdelijke brand- en veiligheidswachten voor verschillende shutdowns en turnarounds van (petro)chemische plants in de Antwerpse regio. ‹VCA-certificaat is een pluspunt›

Trefwoorden: #brandwacht, #G4S, #shutdown, #veiligheidswacht

Lees verder

HR

( Foto: G4S )

ENGINEERINGNET.BE -- Meerdere grote chemische en petrochemische bedrijven in het Antwerpse bereiden momenteel grootschalige shutdowns of grote onderhoudsinterventies voor, die in de nabije toekomst zullen plaatsvinden.

Tijdens die onderhoudsingrepen gaan plants of grote delen van de fabrieken volledig dicht om de technische uitrusting - machines, installaties en productie-eenheden – te inspecteren en reviseren.

G4S Fire & Safety laat weten dat het nieuwe arbeidsplaatsen heeft voor 150 tijdelijke brand- en veiligheidswachten. Het bedrijf levert diensten die de veiligheid op gevaarlijke werkplaatsen waarborgen. Dat gaat van brandpreventie en evacuatieteams tot toezicht tijdens de shutdowns en turnarounds.

In omstandigheden zoals een grootschalige shutdown, die altijd gepaard gaat met grotere vuur- en andere risico’s dan in normale omstandigheden, zijn heldere procedures en instructies, hoge responsiviteit en een degelijk plan van aanpak van essentieel belang.

Brand- en veiligheidswachten houden vooral toezicht tijdens activiteiten zoals lassen en slijpen, volgen de veiligheid op de werkplek op, controleren werkvergunningen en verwittigen de nooddiensten in geval van incidenten.

'Ervaring in de chemische sector is een pluspunt, alsook een VCA-certificaat', aldus de firma in een mededeling.


ACHTERGROND
G4S is aanwezig in meer dan 125 landen en heeft meer dan 675.000 medewerkers. Daarmee is het bedrijf de grootse werkgever, beursgenoteerd in Londen en in Kopenhagen. In België bestaat G4S in 2013 vijftig jaar en telt de groep meer dan 6.000 werknemers.