• 19/02/2013

Siemens Simatic S7-1500: krachtpatser met een intuïtief karakter

Met de lancering van de Simatic S7-1500-sturing bevestigt Siemens nogmaals haar leiderspositie in automatiseringstechnologie.

Trefwoorden: #Siemens, #Simatic S7, #sturingen, #TIA Portal

Lees verder

Productnieuws

Het innovatieve ontwerp en de opmerkelijke prestaties maken van deze jongste telg in het Siemens-portfolio de nieuwe standaard op het gebied van productiviteit. Dit nieuwe Simatic hardware platform kan je niet los zien van het unieke engineering framework TIA Portal. De integratie binnen het TIA Portal V12-platform zorgt voor een ongeziene efficiëntie.
 
Door de steeds hogere vereisten die men aan machines, productielijnen en totale plants stelt, neemt de complexiteit van automatiseringsprocessen voortdurend toe. Siemens antwoordt met het vernieuwende engineering framework TIA Portal in combinatie met de innovatieve Simatic S7-1500-sturing. Deze tandem heeft alles in huis om deze uitdagingen het hoofd te bieden: verbluffende systeemprestaties, een intuïtieve interface en naadloze integratie met het TIA Portal V12-softwareplatform.

Maximale prestaties gekoppeld aan maximale beschikbaarheid
Siemens’ nieuwste generatie sturingen heeft een basisarchitectuur die de systeemperformantie verder laat toenemen. Van bijzonder belang daarbij is de backplane bus met sterk verhoogde overdrachtssnelheid. Daarenboven wordt de IP-connectiviteit verder opgedreven door de aanwezig van drie Profinet-poorten. Dankzij een geïntegreerde webserver is bovendien controle vanop afstand mogelijk via een standaard internetbrowser.

Ook het toevoegen van Motion Control-functies is mogelijk zonder bijkomende modules. Trace-functies voor alle CPU-variabelen zorgen voor een efficiënte ingebruikname en een snelle optimalisering. Operators kunnen applicaties en aandrijvingen in realtime controleren. Het modulaire PLCopen-concept laat aansluiting van Profidrive-aandrijvingen toe via gestandaardiseerde bouwstenen.

De integratie van Siemens Sinamics aandrijvingen wordt hierdoor naar een ongekend intuïtief en efficiënt niveau getild en dit vanuit de TIA Portal V12.

Een totaal nieuwe dimensie die wordt geïntroduceerd op deze innovatie PLC-reeks is het Security Integrated concept. Dit geïntegreerd beveiligingssysteem zorgt voor een optimale bescherming van zowel informatie als installatie, en draagt bij tot een maximale beschikbaarheid.

Innovatief en gebruiksvriendelijk design
Bij de ontwikkeling van de Simatic S7-1500 werd heel wat aandacht besteed aan gebruiksvriendelijkheid, zowel op hard- als softwarevlak. Intuïtieve interfaces tonen gedetailleerde informatie over de verschillende processen, en met de universele frontconnector en DIN-rails is het toevoegen van nieuwe componenten kinderspel. Dit modulaire opzet garandeert de hoogste flexibiliteit en kostenefficiëntie.

De diagnosefuncties kregen een bijzondere behandeling. Foutmeldingen worden zowel via het TIA-platform als de HMI, webserver en CPU-display weergegeven. Dat levert aanzienlijke tijdswinst op. De integratie van Simatic S7-1500 met TIA Portal V12 zorgt voor een synchrone uitvoering van verschillende handelingen en maakt gemeenschappelijk datamanagement mogelijk. Het resultaat? Meer efficiëntie en lagere projectkosten.


De highlights van het S7-1500 platform zijn:

 • uitstekende systeemperformantie
 • geïntegreerd display voor inbedrijfstelling en diagnose
 • geïntegreerde functies voor motion control, PID en andere opgaven
 • geïntegreerde functies voor veiligheidsopgaven (safety)
 • functies voor systeemintegriteit op PLC-niveau = Security Integrated
 • krachtige en transparante systeemdiagnose
 • innovatief design en intuïtieve bediening
 • meerdere Profinet aansluitingen
 • geïntegreerde webserver
 • hoogste engineering efficiëntie vanuit TIA Portal V12
 • integratie van Sinamics Drives

Voor meer informatie:
Marie Curie Square 30 - B-1070 Brussel
T.: +32 (0)2 536 95 75 - F.: +32 (0)2 536 22 90
www.siemens.be/industrie - industrie.be@siemens.com

Dit gesponsorde tekstBERICHT is een realisatie van:
Siemens


Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.

Wenst u ook een nieuw product in de markt te zetten, uit te pakken met een succesverhaal bij een klant, te inviteren voor een cursus, seminarie of event? Klik hier.