• 12/03/2013
  • |     BB

Siemens Rail wint twee prijzen met ontwerp Münchense metrotrein

Het ontwerp van de nieuwe ‹C2›-metrotrein uit München heeft twee awards gekregen: eentje vanwege een experten- en een andere van een consumentenpanel.

Trefwoorden: #award, #C2, #metro, #siemens, #Siemens Rail, #trein, #Universal Design Award

Lees verder

nieuws

( Foto: Siemens )

ENGINEERINGNET -- De Rail-afdeling van Siemens mag dan al ter discussie staan doordat ze door de Belgische spoorwegen (NMBS) op de vingers getikt is voor 'teveel technische fouten aan de nieuwe geleverde Desiro-motorstellen', dat neemt niet weg dat de spoordivisie twee awards te beurt vallen.

Het gaat in het bijzonder om de Universal Design Award 2013 van een expertenpanel, en de Universal Design Consumer Favorite 2013 Award van een consumentenpanel.

De Duitse treinbouwer valt in de prijzen voor het ontwerp van de nieuwe 'C2'-trein, bestemd voor de metro van München, waarvan het design het werk is van de internationaal bekende voertuigontwerper Alexander Neumeister.

De awards worden als volgt gemotiveerd: "Aan de buitenzijde staat de C2-metro voor de toekomst van het spoor, met zijn verlichting en semi-transparante, grote oppervlakken. De uitstekende verlichting is toonaangevend in het openbaar vervoer, want ze staat voor veiligheid en een zekere snelheid. De trein heeft een zeer open, transparant design – waardoor hij er ook hygiënisch uitziet en gemakkelijker te reinigen is."

Nu ze nog degelijk bouwen, zonder al te veel technische mankementen… De levering is naar verluidt gepland voor eind december 2013.

ACHTERGROND
De Universal Design Award is een internationale wedstrijd die sinds 2008 jaarlijks prijzen toekent. Alle bijdragen worden kritisch onderzocht en beoordeeld door experten en een consumentenpanel. Dit jaar namen er 121 kandidaten deel uit tien verschillende landen.