• 20/02/2013
  • |     BB

110 werkgevers hengelen naar jonge ingenieurs van Groep T

Ondernemersdag voor ingenieursstudenten van Groep T in Leuven bracht dit jaar niet minder dan 110 bedrijven met vacatures op de been. Het event wordt stilaan ook internationaler.

Trefwoorden: #asml, #Atlas Copco, #Audi, #Bayer, #Caterpillar, #Daikin Europe, #deme, #DuPont de Nemours, #Ericsson, #GDF Suez, #groep t, #jan de nul, #ondermerersdag, #Siemens, #Toyota, #yves persoons

Lees verder

HR

( Foto: Groep T )

ENGINEERINGNET.BE -- De Ondernemersdag die de Groep T hogeschool elk voor zijn studenten inricht, trekt elk jaar meer geïnteresseerde werkgevers. De reden is niet ver te zoeken: ingenieurs zijn schaars, want er is een structureel tekort. Er studeren er dus elk jaar minder af dan er nodig zijn.

“Het event in zijn huidige vorm is nu al aan zijn zeventiende editie toe, en dat laat zich merken in de cijfers. Dit jaar hebben we 110 bedrijven en meer dan 300 ingenieursstudenten mogen verwelkomen”, zegt Yves Persoons van Groep T.

Vaak gaat het om oud-studenten die nu ingenieursstudenten voor hun werkgever proberen te winnen. Dat was bijvoorbeeld het geval met Dirk Geens van het Nederlandse ASML, gespecialiseerd in machines voor de halfgeleiderindustrie.

Dirk Geens: “Ik heb zelf tien jaar geleden mijn ingenieursopleiding hier afgerond. Vandaag werk ik net over de Nederlandse grens bij ASML, waar we met 1500 specialisten in de R&D afdeling werken om de nieuwste generatie computerchips te kunnen maken."

"In eerste instantie zou ik bij ASML beginnen voor enkele jaren. Nu zijn we negen jaar later en de technologische uitdagingen blijven elke dag even leuk. Het traject richting Eindhoven is daarnaast filevrij, wat ook nog eens een niet te versmaden voordeel is. Mijn advies aan studenten is dan ook steeds om ook buiten traditionele paden te kijken, naar wat hen echt aanspreekt.”

De Ondernemersdag is overigens al lang geen lokaal of Vlaams onderonsje meer. De aanwezigheid van vele buitenlandse ingenieursstudenten – 20 % van de studenten komt uit Azië – voert automatisch een stuk internationale interesse in zijn kielzog.

Deze studenten vormen een interessante doelgroep voor ondernemingen die vanuit België internationaal opereren. Dit verklaart meteen de deelname van bedrijven als Atlas Copco, Bayer, Audi, Caterpillar, Daikin Europe, DuPont de Nemours, Ericsson, Siemens, Toyota Motor Europe, GDF Suez en de baggerbedrijven Jan De Nul en DEME.