• 25/02/2013
  • |     BB

Indiase multinational JBF confirmeert investering in Geel

JBF Industries, een chemische multinational, herbevestigt dat zijn investeringsplannen in Geel ‹volledig zullen worden uitgevoerd›. Er komen in totaal zo'n 150 nieuwe jobs bij. Een opsteker.

Trefwoorden: #bp, #bp geel, #investering, #jbf, #jbf industries, #kris peeters

Lees verder

HR

( Foto: Europese Commissie )

ENGINEERINGNET.BE -- Investeringsprojecten, we moeten ze koesteren. Daarom is dit nieuws belangrijk: tijdens een ontmoeting eerder vandaag (25 februari 2013), heeft CEO Cheerag Arya van de Indische multinational JBF aan Vlaams minister-president Kris Peeters herbevestigd dat zijn geplande investering in Geel volledig zal worden uitgevoerd.

JBF, een petrochemische multinational met een omzet van meer dan 1 miljard euro, is tot nu toe niet aanwezig in Europa. 'Dat zij Vlaanderen kiezen als uitvalsbasis voor hun intrede in Europa, is dus een belangrijk teken dat Vlaanderen de juiste troeven in handen heeft om buitenlandse investeringen aan te trekken', aldus een persmededeling van de Vlaamse regering.

Vlaams minister-president Kris Peeters: “Ik ben erg verheugd dat JBF, ondanks de moeilijke economische tijden, haar investering in Vlaanderen volledig zal uitvoeren. Dit is een wereldspeler in hun sector die voor Vlaanderen kiest. Onze logistieke troeven en onze hoogopgeleide mensen hebben dit bedrijf finaal over de streep getrokken."

De investering van JBF in Geel omvat een productieplant voor polyester korrels (PET) die gebruikt worden om drankverpakkingen aan te maken. Daarnaast zal JBF ook een logistieke site oprichten. Bovendien zijn er naar verluidt 'mogelijke perspectieven op verdere investeringen in de regio'.

De investering in kwestie, goed voor zo'n 160 miljoen euro, werd al bekend gemaakt in november 2011 toen minister-president Peeters in Mumbai de voorzitter van JBF ontmoette.

Sinds enkele maanden zijn de werken ook effectief van start gegaan op de site van BP in Geel. Beide bedrijven werken samen voor het project, waarbij BP de grond ter beschikking stelt en JBF afnemer wordt van het gezuiverde tereftaalzuur dat BP op zijn site produceert. Beide ondernemingen werken ook elders in de wereld samen.

Momenteel zijn er naar verluidt 25 mensen aangeworven. Tegen eind dit jaar zullen dat er 75 zijn, en dit zal stelselmatig worden uitgebreid tot 150.

Kris Peeters in dat verband: "Dit is een opsteker voor de Kempen na de aangekondigde sluiting van Dow in Tessenderlo. JBF heeft immers al enkele werknemers van Dow een baan aangeboden en verschillende anderen kunnen nog volgen.”