• 05/03/2013
  • |     BB

Capgemini Belgium ontvangt keurmerk voor uitstekende arbeidsvoorwaarden

Op basis van onafhankelijk onderzoek door het CRF Institute is Capgemini Belgium als één van 54 bedrijven gecertificeerd als Top Employer België 2013.

Trefwoorden: #capgemini, #crf, #CRF Institute, #Paul Verbruggen, #Ruud van Es

Lees verder

HR

( Foto: CRF )

ENGINEERINGNET.BE -- Het CRF Institute, specialist op het gebied van internationaal onderzoek naar HR-beleid en werkomstandigheden, heeft onlangs het jaarlijkse onderzoek naar HR-beleid en arbeidsvoorwaarden uitgevoerd onder een groot aantal werkgevers in België.

Daarin komt Capgemini Belgium uit de bus als een van de weinige organisaties die het keurmerk Top Employers België-Belgique 2013 mochten ontvangen.

De ondernemingen werden geëvalueerd op de volgende gebieden: salaris en secundaire arbeidsvoorwaarden, opleiding en training, interne promotiekansen en cultuurmanagement. Alleen bedrijven die voldoen aan de strenge onderzoekseisen ontvangen het Top Employers keurmerk.

Ruud van Es, Country Manager Benelux voor het CRF Institute: "De uitstekende arbeidsvoorwaarden die door gecertificeerde Top Employers worden geboden aan personeel, tonen aan dat talentbeheer en leiderschapsontwikkeling voor hen topprioriteiten zijn. Ze bieden hun werknemers niet alleen de dingen waarin ze nu in geïnteresseerd zijn, maar ook zaken die hen voorbereiden op de volgende stap in hun loopbaan binnen de organisatie.”

Paul Verbruggen, Vice President Human Resources Capgemini Belgium: “Wij hechten meer belang aan attitude dan aan de exacte kennis van de kandidaten op een bepaald ogenblik. Kennis is tijdelijk en snel gedateerd. Veel belangrijker is dat een kandidaat bereid is voortdurend bij te blijven en nieuwe zaken wil leren."

"We verwachten dat medewerkers minstens het niveau 'manager' kunnen behalen. De titel verwijst daarbij vooral naar een bepaald niveau van ervaring en vaardigheden en niet zozeer naar een hiërarchische lijnfunctie.”


ACHTERGROND
In 1991 is het CRF Institute opgericht als een gezamenlijk initiatief van academici, journalisten, brancheverenigingen, onderzoekers en internationale uitgevers, met als doel het aanbieden van onafhankelijke beoordeling en erkenning van het HR-beleid. Het hoofdkantoor van het CRF Instituut is gevestigd in Nederland.

David Plink, CEO: "In de loop der jaren hebben we met deze methodiek duizenden organisaties beoordeeld en gecertificeerd. Wij hechten veel waarde aan onze objectiviteit, onafhankelijke status en selectiviteit. Met als resultaat dat bestaande en toekomstige medewerkers een goed inzicht krijgen in wat een gecertificeerde organisatie zo speciaal maakt."