• 12/03/2013

Robot maakt perfecte cocktails (+video)

Party Robotics heeft na twee jaar bouwen een ‹cocktailrobot› ontwikkeld. Het project, ‹Bartendro›, is gebaseerd op de Raspberry Pi en staat sinds kort op Kickstarter.

Trefwoorden: #cocktails, #kickstarter, #mixen, #robot

Lees verder

Techniek

ENGINEERINGNET -- Bartendro kan gemixte drankjes maken met perfecte verhoudingen van de verschillende dranksoorten. Bartendro pompt tot op de milliliter nauwkeurig vloeistoffen door kunststof slangetjes. Volgens de site van het project zijn alleen koolzuurhoudende dranken niet mogelijk.

De ‘cocktailbot' wordt bediend middels een web-gebaseerde interface. De elektronische barman heeft namelijk zijn eigen draadloze WiFi-netwerk, waarmee iedereen die verbonden is een bestelling kan doorgeven aan de robot.

De exploitant van de robot kan recepten invoeren en aanpassen en zelfs statistieken opvragen over het verbruik van de verschillende ingrediënten.

Zowel de hardware als de software zijn volledig open source. Het team achter het project wil zelfs een gratis online drankhandleiding aanbieden.

De hoop is ook dat enthousiastelingen modificaties gaan doen aan het ontwerp. Denk bijvoorbeeld aan een ingebouwde blaastest, of een mechanisme voor roeren en schudden.

Vroege vogels kunnen een ShotBot met 1 dispenser financiëren voor 249 Amerikaanse dollar, een Bartendro met drie dispensers voor 375 dollar, een model met zeven dispensers voor 1.199 dollar en een vierde versie met maar liefst 15 dispensers voor het lieve bedrag van 2.499 dollar.

Handige Harry's kunnen echter ook hun eigen drankorgel in elkaar knutselen door geld te geven voor de losse dispensers en Linux kastjes die deze besturen.

Check de Kickstarter-pagina van de Bartendro voor meer informatie.

Het project heeft binnen enkele dagen al ruim 100.000 dollar van het beoogde doel van 135.000 opgehaald. Met nog 20 dagen te gaan lijkt het er op alsof de drank binnenkort rijkelijk zal vloeien.


(bron: Aandrijven en Besturen, foto: screenshot video)

Video::