• 13/03/2013
  • |     BB

DUGAS gunt ingenieursbureau Tebodin drie engineeringcontracten in Dubai

DUGAS in Dubai heeft het ingenieursbureau Tebodin in één klap niet minder dan drie engineeringcontracten toegewezen. Alles bij elkaar goed voor zowat 42.000 manuren.

Trefwoorden: #bilfinger, #dubai, #dugas, #MTBE, #tebodin

Lees verder

Nieuws

( Foto: Bilfinger )

ENGINEERINGNET -- De contracten hebben betrekking op DUGAS' plant in Jebel Ali. Daar beschikt DUGAS – voluit 'Dubai Natural Gas Company Limited' - over een installatie voor het verwerken van gas en MTBE.

MTBE wordt aan ongelode benzine toegevoegd om het octaangetal van benzine te helpen verhogen door tijdens de verbranding extra zuurstof vrij te maken. Dit heeft tot gevolg dat een schonere en vollediger verbranding plaatsvindt met verminderde uitstoot.

Tebodin heeft de drie opdrachten in de wacht weten te slepen dankzij vorige projecten die het – blijkbaar naar tevredenheid van de opdrachtgever – mocht uitvoeren. Het bureau is trouwens al meer dan dertig jaar actief in Dubai en heeft er een eigen kantoor.

DUGAS heeft een project op stapel staan om de productiecapaciteit van de MTBE-plant te verhogen van 500.000 naar 675.000 miljoen ton MTBE per jaar.

Ook is de bouw gepland van de extra butaan butaan/propaan opslagtanks onder atmosferische omstandigheden. Het bijbehorende koelsysteem van de opslagtanks maakt gebruik van dampterugwinning door compressie voor het weer vloeibaar maken van butaan/propaan.

De drie contracten slaan op het ontwerp voor een uitbreiding van de MTBE-fabriek, het opstellen van het Front-End Engineering Design (FEED) en Engineering Procurement Construction (EPC) tender pakket voor de extra te bouwen faciliteiten voor butaanopslag, en een milieu impact assessment voor de butaan/propaan opslagfaciliteiten.

De financiële waarde van de contracten werd niet meegedeeld.


ACHTERGROND
Tebodin is een multidisciplinair ingenieursbureau met een omzet van circa 223 miljoen euro (2011). Het bureau telt 4.300 werknemers en beschikt over een netwerk van kantoren verspreid over West-Europa, Centraal-Europa en Oost-Europa, het Midden-Oosten, Azië en Afrika. Tebodin is onderdeel van Bilfinger Industrial Technologies GmbH, een subgroep van Bilfinger SE, een internationaal opererende ‘engineering and services’ onderneming.