• 20/03/2013

Hans van Franeker wint Shell Masterprijs 2012

Shell's prijs voor de beste masterscriptie ging naar onderzoek over organische zonnecellen.

Trefwoorden: #masterscriptie, #prijs, #shell

Lees verder

Nieuws

ENGINEERINGNET.NL -- Shell's prijs voor de beste masterscriptie ging naar TU/e-er Hans van Franeker, voor zijn onderzoek over organische zonnecellen. De Bachelorprijs ging naar Tim Hilbers (UT) en de publieksprijs, die dit jaar voor het eerst werd uitgereikt, ging naar de Delftse student Maurice Quant.

De Shell Bachelor Master Prijs is een jaarlijkse prijsuitreiking voor de beste bachelor- en masterscripties op het gebied van technologie en innovatie.

Van Franeker: "Het is echt een eer dat mijn scriptie als beste masterscriptie verkozen is uit alle inzendingen", zei hij na afloop. “Goed dat er nu ook op deze manier aandacht is voor onderzoek naar nieuwe typen zonnecellen.”

Naast de geldprijzen krijgen de winnaars toegangskaarten voor Powering Progress Together in Rotterdam tijdens de Shell Eco-marathon Europa. Tijdens dit forum op 15 mei 2013 komen 500 Europese vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven, de overheid en de wetenschap bijeen.

De Shell Bachelor Master Prijs wordt door Shell BV Nederland georganiseerd in samenwerking met de Technische Universiteit Delft, Technische Universiteit Eindhoven en de Universiteit Twente.

Shell wil met de prijs jong technisch talent stimuleren onderzoek te doen naar technologische oplossingen met een duurzaam karakter.


(KV) (foto TU/e:Prijswinaars van de Shell Bachelor Master Prijs met rechts Hans van Franeker)