• 25/03/2013

Nog slimmer autorijden met meer ICT

Eerste testrijders Sensor City Mobility krijgen apparatuur in auto geïnstalleerd

Trefwoorden: #Assen, #Sensor City Mobility, #TNO

Lees verder

research

ENGINEERINGNET.NL -- Op 5 maart vond de officiële start plaats van het experiment Sensor City Mobility, op het TT-circuit in Assen. Binnen het experiment gaan reizigers in Assen allerlei reisinformatiediensten testen.

*Automobilisten krijgen een zogeheten On Board Unit (een slim kastje) en een tablet in hun auto. Het kastje praat als het ware met het in Assen gerealiseerde sensornetwerk en geeft vervolgens reisinformatie door aan de tablet.

Het sensornetwerk meet voortdurend de verkeersdrukte in de stad. Met slimme analyses op deze meetdata worden automobilisten via andere routes langs opstoppingen geleid; ook hoeven zij niet te wachten voor een openstaande brug.

Daarnaast krijgen ze inzicht in hun eigen rijgedrag. Door thuis in te loggen op hun persoonlijke pagina op de projectwebsite (www.sensorcitymobility.nl) kunnen ze in detail de afgelegde ritten analyseren en feedback krijgen naar aanleiding van het rijgedrag.

De testdeelnemers zijn werkzaam bij de Rabobank Assen-Beilen en bij zorginstelling Van Boeijen. Zij testen of alle systemen naar behoren functioneren en halen zodoende dus voor alle deelnemers de kinderziektes eruit.

*Naast testdeelnemers die de diensten in de auto testen op een On Board Unit met tablet, is er ook een groep testdeelnemers die het functioneren van innovatieve apps op hun android smartphone testen. Uiteraard zijn er ook deelnemers die beide testen.

*In dit verband doet TNO een oproep:
Woont u in Assen of omstreken of komt u vaak in Assen en wilt u mee doen aan de test, meldt u zich dan nu aan via www.sensorcitytest.nu.


(KV) (foto sensorcitymobility)