• 26/03/2013
  • |     BB

Ook Vlaamse kunststofverwerkers engageren zich tot energiebesparing

Vlaamse kunststofindustrie engageert zich om Europese betrachting om 20% energie te besparen tegen 2020 waar te maken. Federplast, Flanders’ PlasticVision en Sirris nemen het voortouw.

Trefwoorden: #Federplast, #InnEEPlas, #kunststof, #PlasticVision, #Sirris

Lees verder

Nieuws

( Foto: Federplast )

ENGINEERINGNET.BE -- Op 30 november 2011 ondertekende EuPC, de Europese vereniging van de kunststofverwerkende industrie, vrijwillig een ‘Meerjarenafspraak’ over energiebesparing.

Met die belofte willen de Vlaamse kunststofverwerkers tegemoet komen aan de Europese betrachting om tegen 2020 het energiegebruik in de kunststofindustrie met 20% terug te dringen. Acht nationale verenigingen, waaronder die van België en Nederland, ondertekenden de verbintenis.

Om dat ook in Vlaanderen waar te maken, werd bij het Agentschap Ondernemen een aanvraag ingediend voor betoelaging van het 'InnEEPlas'-project.

InnEEPlas staat voor Innovatieve speerpunttechnologieën voor Energie-Effectiviteit en Efficiëntie in het kunststofverwerkingsproces. Die aanvraag is intussen goedgekeurd in het kader van VIA (Vlaanderen in Actie).

Het InnEEPlas-project voorziet dat het kenniscentrum Flanders’ PlasticVision, met de hulp van de associatie Federplast en het onderzoeksinstituut Sirris, internationale ‘best practices’ op het vlak van energiebesparing 'toegankelijk zal maken' voor de kunststofverwerkende KMO bedrijven in Vlaanderen. Hoe dat precies zal gebeuren, is niet duidelijk.


ACHTERGROND
De kunststofverwerking is één van de belangrijkste Europese industriesectoren die ca. 50.000 middelgrote en kleine bedrijven omvat, met 1,6 miljoen medewerkers en een omzet van meer dan €280 miljard per jaar.