• 03/04/2013
  • |     BB

GDF Suez en EDF gunnen Tebodin Poolse engineeringprojecten

Het ingenieursbureau Tebodin heeft onlangs twee nieuwe contracten voor windmolenparken in Polen verworven: van GDF Suez en EDF.<br>

Trefwoorden: #bilfinger, #edf, #eolfi, #gdf suez, #tebodin, #veolia, #windmolen

Lees verder

Nieuws

( Foto: Tebodin )

ENGINEERINGNET – Voor GDF Suez gaat het om het derde contract dat het aan Tebodin gunt, in dit geval een 70MW windmolenpark in het gebied rond Poznan. Een tweede contract werd verkregen van Energies Nouvelles, een dochteronderneming van EDF, voor een 56MW windmolenpark in het Pools-Duitse grensgebied.

Tebodin’s werkzaamheden voor beide projecten omvatten kosten beoordeling, procurement, ontwerpverificatie, in bedrijfstelling en supervisie op de bouwplaats.

Tebodin is al eerder betrokken geweest bij vele windmolenprojecten in Centraal-Europa, met een totaal van 1GW. In Polen behoren Eolfi / Veolia Environment, GDF SUEZ, Green Bear en Polish Energy Partners tot de klanten.

In Roemenië werden twee projecten uitgevoerd voor Enel, één project voor E-On en één project voor Braila Wind, dat deel uitmaakt van GDF SUEZ.

De gerealiseerde windmolenprojecten omvatten de volgende services voor Tebodin: conceptuele ontwerpen voor meer dan 520MW, ontwerpen ten behoeve van bouwvergunningen voor meer dan 350MW, procurement en constructiemanagement services voor 110MW, uitvoeringsontwerpen voor 86MW, en bouwsupport voor 86MW aan windmolens.

De waarde van de nieuwe contracten werd niet meegedeeld.


ACHTERGROND
Tebodin B.V. is een multidisciplinair advies- en ingenieursbureau met een omzet van circa 268 miljoen euro (2012). Tebodin telt zowat 4.300 werknemers en is actief in West-Europa, Centraal-Europa en Oost-Europa, het Midden-Oosten, Azië en Afrika. Het bureau is onderdeel van Bilfinger Industrial Technologies GmbH, een subgroep van Bilfinger SE, een internationaal opererende ‘engineering and services’ onderneming.