• 04/04/2013
  • |     BB

Fotonica specialist Marco Snikkers aan slag bij Pixelteq

Nederlander Marco Snikkers gaat het Europese team van Pixelteq – het vroegere Ocean Thin Films - leiden als Directeur Sales & Marketing.

Trefwoorden: #Ocean Thin Films, #Philips, #pixelteq

Lees verder

Techniek

( Foto: Pixelteq, Marco Snikkers )

ENGINEERINGNET.NL -- Snikkers, Bachelor of Science in toegepaste fysica, begon zijn carrière als research engineer bij Philips Research.

Nadien werkte hij onder meer als sales manager voor Europa en Azië in de halfgeleider laserindustrie en als product applications manager voor een Nederlandse high-tech fotonica start-up. In totaal heeft hij meer dan 15 jaar ervaring in de fotonica-sector.

"Snikkers’ kennis van de spectroscopie- en halfgeleider-markt geeft ons de mogelijkheid om de ondersteuning van onze klanten verder te verhogen en zal hij het introduceren van onze nieuwe lijn spectrale sensor producten in goede banen leiden," zegt Randel Mercer, VP Business Development bij Pixelteq.

Pixelteq past micro-patterned interferentie filters toe op glazen of halfgeleider wafers, waardoor OEM's multi-spectrale sensoren kosteneffectief kunnen toepassen in analystische meetsystemen of nieuwe optische filter functies kunnen implementeren in volgende generatie halfgeleiders-sensoren.

Daarnaast opent de technologie de mogelijkheid tot multispectrale beeldanalyse in diverse industriële toepassingen.


ACHTERGROND
Pixelteq, voorheen Ocean Thin Films, levert OEM micro-patterned interferentie filters, multispectrale sensoren- en camera producten en custom elecktro-optische assemblies voor een verscheidenheid aan luchtvaart-, biomedische, industriële, wetenschappelijke of veiligheidstoepassingen. Het bedrijf is een dochteronderneming van Halma plc, een internationale marktleider op het gebied van veiligheid, gezondheid en milieutechnologie.