• 11/04/2013
  • |     BB

IT-hooligans: een op vier Britse werknemers knalt bedrijfslaptop tegen grond

23% van de werknemers in het VK geeft toe dat hun bedrijfslaptop 'al eens onzacht in aanraking is gekomen met de grond'. De reden:ontevredenheid met de apparatuur. Dat beweert Panasonic.

Trefwoorden: #panasonic

Lees verder

HR

( Foto: Panasonic )

ENGINEERINGNET.BE – Een en ander blijkt uit een onafhankelijk onderzoek dat in opdracht van Panasonic uitgevoerd is bij 501 Britse werknemers.

De voornaamste reden voor deze destructieve neiging blijkt het feit dat de mobiele toestellen simpelweg niet geschikt zijn voor de taken die de werknemers moeten uitvoeren.

Uit het onderzoek blijkt dat werknemers niet alleen op het idee komen om de apparatuur te vernielen (27%), maar dat sommige werknemers dat ook daadwerkelijk doen.

13% heeft al eens water over zijn pc laten vallen en 23% zegt dat zijn computer al eens onzacht in aanraking is gekomen met de grond.

Volgens de enquête blijkt dat ongeveer een op de drie werknemers (30%) sabotage wil plegen, omdat ze liever met de eigen computer zouden werken.

Daarnaast zegt een op de vijf (21%) niet goed voor de notebook van de zaak te zorgen en er nonchalant mee om te gaan.

Deze afkeer voor de laptop of tablet van het werk is onder andere te wijten aan een gebrekkige gebruiksvriendelijkheid (7%), de schaamte om ermee gezien te worden (9%), en aan het feit dat het mobiele toestel verouderd of ongeschikt is voor het werk (18%).

Om dit probleem op te lossen, laten veel bedrijven toe dat werknemers hun eigen toestellen meenemen naar het werk. Men kan zich echter met het oog op de beveiliging en de gewenste functionaliteit afvragen of dat de beste oplossing is.

Uiteraard adviseert Panasonic – zelf fabrikant van IT-hardware – beter materiaal te kopen, 'want smartphones, notebooks en laptops hebben vaak ondermaatse schermleesbaarheid, batterijautonomie of internetontvangst'. En ook : 'Ongeschikt materiaal straalt negatief af op het imago van een werkgever.”

En of Nederlanders en Belgen even grote IT-hooligans zijn als hun Britse collega's, is ook maar de vraag. Niet dat we u op ideeën willen brengen...