• 15/04/2013
  • |     BB

Vanderlande ontwikkelt eerste automatische sorteerlijn voor 'non conveyables'

Vanderlande slaagt er in ook 'non conveyable'-artikelen volautomatisch met een hoge doorvoersnelheid te sorteren: de grote Finse operator Itella is de eerste afnemer.

Trefwoorden: #Itella, #non conveyable, #sorteerlijn, #vanderlande

Lees verder

Nieuws

( Foto: Vanderlande )

ENGINEERINGNET.NL – Het Finse Itella, een grote logistieke operator in Noord-Europa, is de eerste die de oplossing van Vanderlande afneemt waarmee het nu ook artikelen die tot nu als 'non conveyable' te boek stonden, automatisch kan sorteren.

'Non conveyable'-artikelen zijn producten die gelden als 'niet te vervoeren op conventionele transport- en sorteersystemen'.

Voor het Finse bedrijf is zo'n systeem een schitterende oplossing: de operator versast de meest uiteenlopende dingen, waaronder meubilair, tapijten, gootstenen, banden en andere grote en onregelmatig gevormde artikelen.

De bedoeling is alle onregelmatig gevormde pakketten en producten naar het door Vanderlande gebouwd systeem in de hub van Itella, af te leiden.

Itella's systeem is voorzien van extra hoge sorteerschoenen plus 25 chutes waarlangs de gesorteerde producten naar de desbetreffende laadbestemmingen worden afgevoerd. De foto toont, bij gebrek aan beelden van een nog te bouwen installaties, een 'klassieke' sorteerinstallatie met lage sorteerschoenen.

De vraag om zo'n speciaal, volautomatisch sorteersysteem met hoge doorvoercapaciteit te ontwerpen, stemde oorspronkelijk van Itella zelf.

De Finse order werd in maart ondertekend en volgens planning zou de nieuwe lijn nog voor het piekseizoen voor Kerst 2013 in bedrijf moeten worden genomen. De kostprijs ervan werd niet bekendgemaakt.


< .