• 16/04/2013
  • |     BB

Duitse Hermes Award voor PLC-programmatie via smartphone-app

Bosch Rexroth wint Hermes-prijs van Hannover Messe voor ‘Open Core Engineering’-concept. Daarmee kunnen via een gebruiksvriendelijke app-interface PLCs geprogrammeerd worden.

Trefwoorden: #bosch rexroth, #ebm-papst, #engineering, #hannover messe, #hermes, #hirschmann, #kaeser, #open core engineering

Lees verder

Techniek

( Foto: Hannover Messe )

ENGINEERINGNET - De gereputeerde vakbeurs Hannover Messe zet jaarlijks een onderneming - uiteraard één van zijn exposanten - in de bloemetjes die ‘excelleert in innovatie’.

Dit jaar ging de eer naar het Duitse Bosch Rexroth, naar verluidt wegens een innovatiedynamiek die uitstekend past bij het centrale thema 'Integrated Industry'.

Duits Minister van Onderwijs prof. dr. Johanna Wanka overhandigde de fel begeerde internationale industrie award aan Bosch Rexroth voorzitter dr. Karl Tragl.

Rexroth versloeg vier andere finalisten dankzij zijn softwareconcept 'Open Core Engineering', die via een innovatieve interface de kloof tussen de machine-software en de IT-wereld overbrugt, aldus de vakjury.

Concreet maakt dit concept het mogelijk op PLCs te programmeren via hogere talen, bijvoorbeeld door gebruik te maken van apps voor smartphones. Die kunnen niet enkel data uitlezen, maar ook gegevens wegschrijven op de sturing.

Dat is inderdaad niet zonder belang voor de industriegebruiker, de OEM: die hoeft niet langer telkens aan te kloppen bij de PLC-leverancier als hij zelf geen (dure) PLC-specialist in huis heeft, maar kan via de interface zelf ontwikkelen.


FOTO
Dr.-Ing. Karl Tragl van Bosch Rexroth en Prof. Dr. Wolfgang Wahlster, voorzitter jury Hermes-prijs en tevens voorzitter van DFKI, het Duits onderzoekscentrum voor kunstmatige intelligentie.

ACHTERGROND
Bosch Rexroth gaf alvast volgende mededingers het nakijken: Ebm-papst, Hirschmann, Kaeser Kompressoren en Schildknecht.