• 23/04/2013
  • |     BB

Imtech schrapt 1.300 banen in Nederland en Duitsland

Imtech heeft een lastig kwartaal achter de rug. In Nederland en Duitsland verdwijnen 1.300 banen. Dat meldt de technische dienstverlener.

Trefwoorden: #imtech, #jobs, #van de aast

Lees verder

nieuws

( Foto: Imtech, Gerard van de Aast )

ENGINEERINGNET - Imtech kijkt tegen twee heikele problemen aan: de lopende onderzoeken in Polen en Duitsland waarvan de afboeking hoger uitvalt dan verwacht, en het resultaat dat ook in het eerste kwartaal nog steeds onder druk staat.

Alhoewel: in een persmededeling stelt het bedrijf wel een lastig kwartaal achter de rug te hebben, maar het bedrijf heeft zich naar eigen zeggen 'gegeven de omstandigheden, behoorlijk staande weten te houden'.

Imtech in de persmededeling: 'Mede gelet op de nog steeds moeilijke marktomstandigheden in Nederland is besloten tot een reorganisatie teneinde de concurrentiekracht en winstgevendheid van onze bedrijven in Nederland te versterken'.

Het gaat naar verluidt voornamelijk om ingrepen in de kantorenmarkt en het aanpassen van het Infrabedrijf aan de gewijzigde marktomstandigheden. Ook in Duitsland komt er een reorganisatie, met 'personele reducties en kostenreducties'.

Verder worden bij een aantal overige bedrijfsonderdelen, afhankelijk van de markt en bedrijfsomstandigheden, diverse kleinere efficiency programma’s uitgevoerd.

De totale verwachte reorganisatielast in 2013 zal volgens het bedrijf circa 80 miljoen euro bedragen en leiden tot het verlies van 1.300 arbeidsplaatsen voor Nederland en Duitsland samen.

Gerard van de Aast, CEO: “Het verlies van arbeidsplaatsen is daarbij bijzonder te betreuren maar helaas onvermijdelijk." In de media circuleert intussen een cijfer van 550 banen die in Nederland verdwijnen. Er werken momenteel wereldwijd 29.500 mensen bij de dienstverlener.