• 24/04/2013

Prijs van 500.000 euro voor duurzaam idee (+video)

De Postcode Loterij organiseert ook dit jaar weer de Green Challenge: wereldwijd de grootste wedstrijd voor duurzame ondernemers.

Trefwoorden: #duurzaamheid, #Green Challenge, #Postcode Loterij, #Richard Branson

Lees verder

Nieuws

( Foto: Postcode Loterij, winnaars van 2012 )

ENGINEERINGNET.NL -- De bevlogen ondernemer Richard Branson is voorzitter van de jury voor deze zevende editie van de Green Challenge. Deze wedstrijd richt zich op producten of diensten die de CO2-uitstoot verminderen en binnen twee jaar op de markt te zetten zijn.

Ondernemers die duurzaamheid met creativiteit weten te combineren hebben een streepje voor. Zij moeten ook aangeven hoeveel CO2-uitstoot hun product of dienst bij benadering vermindert.

Ook is er een voorkeur voor de integratie van Cradle2Cradle principes in het ontwerp. Dit houdt in dat elke stap van het proces milieuvriendelijk is en dat producten in zijn geheel te recyclen zijn.

Ondernemers kunnen hun plan tot 17 juli 2013 indienen. Selectie vindt plaats in twee fasen, waarbij er vijf finalisten worden uitgekozen. Die presenteren hun idee op 16 september voor de jury en een aantal genodigden, waarna de uiteindelijke winnaar bekend wordt gemaakt.

Niet alleen ontvangt de winnaar een grote som geld, de nummer twee en drie ontvangen allebei ook nog eens 200.000 euro. Doel van deze wedstrijd is nieuwe groene producten en diensten op de markt te zetten en zo een meer duurzame levensstijl mogelijk te maken.

Winnaars van de afgelopen jaren brachten onder meer een douche met ingebouwde water recycling op de markt, een goedkoop zonne-energie systeem, windturbines voor op het dak, een natuurlijk isolatiemateriaal en een apparaat voor decentrale energieproductie.


(LH)

Video: