• 25/04/2013
  • |     BB

iMinds geeft ICT-starters met internationale ambities een ‹boost›

Vlaamse onderzoeksinstelling iMinds is voortaan Associate Partner van Europese kennis- en innovatiegemeenschap EIT ICT Labs. Dat moet starters met internationale ambities een boost geven.

Trefwoorden: #eit, #EIT ICT Labs, #ict, #iminds

Lees verder

Nieuws

( Foto: iMinds, Wim Van Daele )

ENGINEERINGNET.BE – iMinds, de onafhankelijke ICT-onderzoeksinstelling van de Vlaamse regering, werkt vanaf nu samen met het Europese EIT ICT Labs, een 'community' die in het teken staat van ICT-innovatie.

Dat zal vooral van belang zijn voor de rol van iMinds als incubator: dankzij de samenwerking kan het zijn contacten bij het Europese instituut aanspreken om Vlaamse bedrijven en projecten internationaal mee op de rails te zetten.

Vooral voor starters die het voor hun marketing en verkoop meteen van de internationale markt moeten hebben, is dat een niet te onderschatten voordeel. Temeer omdat EIT ICT Labs speciaal voor die starters al een internationale coaching-infrastructuur heeft.

Wim De Waele, CEO van iMinds: "Het lidmaatschap van EIT ICT Labs biedt ongeziene mogelijkheden om onze werking rond digitale incubatie en ondernemerschap te versterken. iMinds is er vast van overtuigd dat ICT-gerelateerde starters en kmo's vanaf hun oprichting een internationaal perspectief moeten hebben."

Willem Jonker, CEO van EIT ICT Labs: "iMinds heeft een bewezen trackrecord in het stimuleren van ondernemerschap. iMinds’ sterke betrokkenheid bij EIT ICT Labs wordt zeer gewaardeerd, vooral door haar versterking van ons Co-locatiecentrum in Eindhoven."


ACHTERGROND
EIT ICT Labs is een van de eerste kennis- en innovatiecommunities van het Europees Instituut voor Innovatie en Technologie. Daarmee wil de Europese Unie het leiderschap van zijn lidstaten in ICT-innovatie stimuleren 'met het oog op economische groei en een betere levenskwaliteit'.