• 25/04/2013
  • |     BB

Driemaal minder starters in Limburg dan nationale gemiddelde

Limburg kent in 2012 slechts 5.261 nieuw opgerichte ondernemingen. Dat is een daling van 6,93% ten opzichte van 2011, meldt Unizo. «Het wordt zelfs moeilijk voor doorwinterde ondernemers»

Trefwoorden: #job, #starter, #unizo, #vacature

Lees verder

HR

( Foto: Unizo, Bart Lodewyckx )

ENGINEERINGNET.BE - In heel België kwamen er vorig jaar 2,33% minder nieuwe bedrijven bij. Met een daling van bijna 7% minder scoort de provincie dus driemaal slechter dan het nationale gemiddelde. Daarmee kent Limburg de sterkste daling van alle Vlaamse provincies.

Dat blijkt uit de ‘Startersatlas 2013’ van Unizo in samenwerking met Graydon, die de belangrijkste startersstatistieken bundelt.

De organisatie wijst naar de aanhoudende economische crisis als de belangrijke reden voor de daling van het aantal starters.

Directeur Bart Lodewyckx: “Zelfs doorgewinterde ondernemers kunnen door de aanhoudende crisis het hoofd moeilijker boven water houden. De faillissementscijfers liegen er niet om."

"Als starter heb je het extra moeilijk. Zonder enige buffer moet je opboksen tegen slechtere economische tijden, een hoge belastingdruk, tal van nieuwe fiscale maatregelen, de rechtsonzekerheid over belangrijke dossiers als het statuut arbeiders-bedienden of de loonlastenverlaging."

Een goede voorbereiding en begeleiding is dan ook onontbeerlijk. Unizo geeft alvast een aanzet met de Vlaamse Startersweek van 23 april tot en met 27 april.