• 26/04/2013

Geely en Detroit Electric veroveren Chinese markt

Geely en Detroit Electric gaan een strategisch partnerschap aan voor de gezamenlijke ontwikkeling van pure elektrische wagens voor de Chinese markt.

Trefwoorden: #china, #detroit, #Detroit Electric, #EC7, #elektrische auto, #Geely

Lees verder

Nieuws

( Foto: Detroit Electric )

ENGINEERINGNET -- Geely Automobile Group, een prominente globale wagenproducent gevestigd in China, en Detroit Electric Inc, een toonaangevende producent van elektrische voertuigen, kondigden aan op de Shanghai Motor Show dat de twee bedrijven een strategisch partnerschap zijn aangegaan voor de gezamenlijke ontwikkeling van zuiver elektrische wagens en verwante elektrische aandrijfsystemen voor de Chinese markt.

Onder de voorwaarden van het partnerschap zal het eerste model van zuiver elektrische wagens begin 2014 verkocht worden onder het Emgrand merk van Geely.

Na een initiële drie jaar van haalbaarheidsstudies en een gezamenlijk ontwikkelingsprogramma, kozen de twee bedrijven voor Geely’s best verkopende Emgrand EC7 model in de nationale Chinese markt, als het voertuig op basis waarvan een zuiver elektrisch voertuig ontwikkeld werd dat toonaangevend zou zijn in zijn klasse.

De EC7-gebaseerde EV, de EC7-EV genaamd, zal een gezamenlijk merk krijgen met een ‘Detroit Electric – Technology’ badge en de verkoop zal waarschijnlijk van start gaan in het eerste kwartaal van 2014. Het voertuig zal aanvankelijk voornamelijk verkocht worden aan zakelijke gebruikers en organisaties uit de openbare sector, en de twee bedrijven voorspellen een verkoop van circa 3.000 stuks in de eerste 12 maanden, wat binnen drie jaar zal uitgroeien tot 30.000.

Er werd een gezamenlijk ontwikkelings- en constructieteam gevormd dat samenwerkt in alle domeinen van de EV aandrijving, inclusief elektrische motor, voertuigbeheersysteem, geavanceerd thermobeheerd batterijpack, batterijbeheersysteem en een dubbele snelheid hoge-aandrijving schakelkast. Het partnerschap breidt ook uit naar de formulering van een joint venture-bedrijf voor de productie van de kritieke EV aandrijfcomponenten en verwante onderdelen, dicht in de buurt bij de hoofdkantoren van Geely in Hangzhou, de hoofdstad van de provincie Zhejiang. Geely beschikt ook over zes wagenassemblage- en aandrijfproductievestigingen verspreid over China.

Het nieuwe EC7-EV model biedt zowel middellange (met een rijbereik van 165 km per lading) als langdurige opties (een bereik van circa 258 km per oplaadbeurt). De wagen, die gebouwd is volgens het prestatie DNA van Detroit Electric, kan een toonaangevende acceleratie leveren (0-100 kpu acceleratie onder acht seconden) en een topsnelheid van meer dan 200kpu. Wat ook de voorkeursprestatiekenmerken voor het gekozen chassis zijn, de innovatieve Detroit Electric dubbele-snelheid hoog-koppel schakelkast werd speciaal ontwikkeld om buitengewone energiezuinige niveaus te bereiken.

“Dit is een zeer belangrijke stap in de ontwikkeling van de Detroit Electric onderneming en getuigt van onze innovatieve technologie- en constructiecapaciteiten,” zegt Albert Lam, voorzitter en Groep CEO van Detroit Electric. “Detroit Electric zal gezamenlijk de EC7-EV ontwikkelen, waarbij alle aspecten van de aandrijving en chassis, veiligheid, voertuigdynamica, systeemintegratie, NVH en overige items worden beslaan. We werken al een tijdje samen met Geely aan de optimalisatie van de EV aandrijftechnologieën voor integratie in de wagens en dit partnerschap zal nu zowel Geely als Detroit Electric in een stroomversnelling brengen om het enorme EV marktpotentieel in de Chinese markt te realiseren. Ik vertrouw erop dat we in de komende 18 maanden toonaangevend kunnen worden op het gebied van zuiver elektrische wagens in de Chinese markt. Ik ben ervan overtuigd dat het een product van wereldklasse zal zijn.”

Dhr Feng, President van Emgrand, zei nog: “Ons partnerschap met een toonaangevende leverancier van elektrische voertuigtechnologie, zoals Detroit Electric, zal ons in staat stellen om onze eigen expertise en kennis in dit gebied te optimaliseren en versnellen. De EC7-EV zal ons in staat stellen om onze klanten een breder wagenaanbod aan te bieden en het herhaalt ook onze toewijding om wagens met alternatieve energie op te markt te brengen in China.“

Eerder deze maand onthulde Detroit Electric zijn eerste productievoertuig, de SP:01. Met een indrukwekkende 249 km/u topsnelheid en een 0-100km/u sprint in een razendsnelle 3,7 seconden is de SP:01 's werelds snelste zuiver-elektrische productiewagen. De SP:01 maakt ook zijn publiek debuut op de 2013 Shanghai Motor Show.


(LVD)