• 30/04/2013
  • |     BB

Eriks lijft aandrijf- en onderhoudsfirma CET Motoren in

Het familiebedrijf CET Motoren van de twee zusjes Lieve en Kathy Theys is overgenomen door de Eriks-groep. Het blijft onder eigen naam opereren en het management blijft aan.

Trefwoorden: #aandrijf, #cet, #cet motoren, #eriks, #maintenance, #onderhoud, #theys

Lees verder

Nieuws

( Foto: Eriks, vlnr: Lieve en Kathy Theys )

ENGINEERINGNET.BE – CET Motoren is ingelijfd in de Eriks-groep. Dat meldt het bedrijf in een mededeling. Het bedrag dat met de overname gemoeid is, werd niet vrijgegeven.

De firma, gevestigd in Gullegem-Moorsele, is reeds 100 jaar gespecialiseerd in elektrische aandrijftechniek en de dienstverlening die daar bij hoort: verkoop en herstelling van elektrische motoren, reductiekasten en frequentieregelingen, softstarters en pompen. Het bedrijf is actief op zowel de OEM-markt als bij MRO-klanten, installateurs en bobineurs in België, Luxemburg en Noord-Frankrijk.

Huidig gedelegeerd bestuurder ir Lieve Theys: "Voor ons biedt het uitgebreide klantennetwerk van Eriks een ideaal platform om de bestaande groei in de toekomst door te zetten". CET voert een aantal merken, maar biedt daarnaast ook onderhoudstechnische diensten aan, zoals laseroptische uitlijning.

CET blijft naar verluidt onder eigen naam actief in Moorsele en het management blijft aan. Naar verwachting zal de deal eind juni 2013 afgerond zijn.

Eriks nam de afgelopen jaren al meerdere firma's over. De groep wil zich naar eigen zeggen 'ontwikkelen tot een totaalspecialist in aandrijftechniek' en bewandelt (onder meer) het pad van de acquisities om marktaandeel in te kopen.


ACHTERGROND
Eriks België met 4 grote vestigingen in Hoboken, Mol, Asse, Wijnegem en 11 servicecenters verspreid over het hele land, Luxemburg en Noord-Frankrijk, behaalde in het jaar 2012 een omzet van 156 miljoen euro. De Belgische tak is onderdeel van de Eriks-groep, die 65 maatschappijen met vestigingen in 27 landen overkoepelt, goed voor 1,8 miljard euro zakencijfer. Eriks is op zijn beurt weer eigendom van SHV Holdings, een familiebedrijf met een netto-omzet van 20 miljard euro in 2012