• 02/05/2013
  • |     BB

Atlas Copco laat 15.000 kasten assembleren bij naburige Cofely Fabricom

Atlas Copco Airpower laat niet minder dan 15.000 elektrakasten voor compressoren buitenhuis assembleren door nabijgelegen Cofely Fabricom. Een groot deel moet Just In Time geleverd worden.

Trefwoorden: #atlas copco, #cofely, #compressor, #fabricom, #gdf suez, #just in itme, #perslucht

Lees verder

Nieuws

( Foto: Cofely Fabricom, fabriek in Wilrijk )

ENGINEERINGNET.BE – "Het is de eerste keer dan we een serieproduct gaan assembleren dat binnen de 24 uur moet uitgeleverd worden in de hoeveelheid die de klant op dat moment vraagt", stelt Cofely in een mededeling. Just-in-time productie, dus.

Eind april 2013 ondertekende Atlas Copco Airpower daarvoor een nieuw contract, dat voor het lopende jaar (2013) een omzet zal vertegenwoordigen van zowat 10 miljoen euro.

Het gaat om de uitbreiding van een bestaand contract, want in mei 2012 was al de bouw van een eerste reeks van 3.000 elektriciteitskasten per jaar van start gegaan. Die hebben een groot vermogen (30-90 kW) en zullen 5 jaar lang geproduceerd worden.

In het nieuwe contract voor nogmaals – naar verwachting – 12.000 kasten per jaar, staat een extra voorwaarde: Cofely moet als toeleverancier een ander kastmodel binnen de 24 uur én met wisselende hoeveelheden weten af te leveren. Het bedrijf wil dat waarmaken dit door 'te focussen op voortdurende kwaliteitscontrole, kostenefficiëntie en operationele uitmuntendheid'. Het gaat in dit geval om een compactere kastversie van 7-30 kW.

Het contract heeft ook duurzame dimensie, benadrukt de toeleverancier. Zo is er bespaard op transportkosten en alle mogelijke verpakkingen. Verder worden alle onderdelen in bulkverpakking getransporteerd op een herbruikbare pallet en de kant-en-klare kast wordt rechtstreeks op pallet geleverd op de site van de afnemer.

Dat kan, doordat de site van de klant Atlas Copco Airpower in Wilrijk zich direct naast de werkplaats van Cofely Fabricom bevindt. Of hoe je met je buren zaken kunt doen door de juiste troeven – zoals Just-In-Time en lage transportkosten - uit te spelen…

ACHTERGROND
Cofely Fabricom en haar dochterondernemingen realiseerden in België en Luxemburg in 2012 een omzet van 866 miljoen euro. Samen tellen ze 5500 medewerkers. Het bedrijf is onderdeel van GDF Suez.