• 27/05/2013

Belg Herman Baets nieuwe voorzitter Europese onderhoudsfederatie EFNMS

De Europese onderhoudsfederatie EFNMS heeft zopas de Belg Herman Baets met éénparigheid van stemmen verkozen tot nieuwe voorzitter. Baets volgt de Zwitser Alexander Stuber op.

Trefwoorden: #baets, #bemas, #efnms, #Herman Baets, #maintenance, #onderhoud

Lees verder

personalia

( Foto: EFNMS )

ENGINEERINGNET.BE -- Herman Baets is afgestudeerd als ingenieur aan de KUL en startte zijn carrière in 1973 bij BASF Antwerpen, waar hij zijn hele professionele loopbaan doorbracht.

Hij startte als production assistant en was vervolgens project manager, group manager en engineering director. Van 2004 tot 2012 was hij Manager Technical Governance. Hij heeft drie kinderen en woont in Kapellen nabij Antwerpen.

Deze ruime internationale (management)ervaring met alle aspecten van onderhoud en technisch management maakte hem volgens het selectiecomité een geschikte kandidaat voor het voorzitterschap van het EFNMS. De officiële overdracht zal op 25 oktober 2013 gebeuren.

Baets is daarnaast vertrouwd met de werking en uitgangspunten van de Europese vereniging door zijn deelname aaneen hele reeks Euromaintenance-conferenties. Hij heeft hij door zijn engagementen bij VOKA en Essencia goede relaties op Europees niveau.

In zijn eigen woorden: “Ik leg de focus zeer duidelijk op onderhoud en asset management én op de praktische toepassing bij de bedrijven van de inzichten en concepten die op Europees niveau binnen het EFNMS worden ontwikkeld.”

De kandidatuur voor het voorzitterschap van Herman Baets werd ondersteund door EFNMS-lid BEMAS, de 'Belgian Maintenance Association'.


(Bavo Van Eyken, Bemas)

FOTO
Toekomstig EFNMS voorzitter Herman Baets (midden) met huidig voorzitter Alex Stuber (links) en de voorzitter van het nominatiecomité Johan Asmundsvaag (rechts).