ISO 9001:2015 voor Factory of The Future E.D.&A. in Kalmthout

"We zijn als Belgisch bedrijf erg concurrentieel met lageloonlanden", stelt elektronicafabrikant E.D.&A., dat als één van de eerste bedrijven ter wereld de nieuwe ISO 9001:2015 norm behaalt.

Trefwoorden: #E.D.&A, #E D &A, #Gert D’Handschotter, #iso

Lees verder

Techniek

( Foto: E.D.&A. )

ENGINEERINGNET.BE – E.D.&A. in Kalmthout ontwikkelt en assembleert custom-made elektronische besturingen voor machines en apparaten.

De fabrikant werkt hierbij continu aan verbetering en proces- en productinnovatie, en hanteert naar eigen zeggen een bedrijfsfilosofie van ‘lean product development’ en ‘lean manufacturing’.

Dat blijkt zijn vruchten af te werpen: de firma is erin geslaagd om als één van de eerste bedrijven ter wereld de nieuwe ISO 9001:2015 norm te behalen. Meer nog: E.D.&A. was dit jaar ook één van de winnaars van de gegeerde ‘Factory of The Future award’ (zie leestip onderaan).

"We zetten naast kennis in eigen huis in 'first time right', efficiëntie en ecologie", stelt Managing Director Gert D’Handschotter."Samenwerking tussen de afdelingen is daarbij cruciaal."

"Van de start van een elektronicaontwikkeling denken we na over de produceer- en testbaarheid in een latere fase. Dit levert tijdens de productie en het testen grote efficiëntie- en kwaliteitsvoordelen op. En dat maakt ons als Belgisch bedrijf erg concurrentieel met de lageloonlanden."