• 01/07/2013

Zespotige hydraulische Mantis-bouwrobot komt naar Matexpo

Mooie 'eye catcher': op de volgende Matexpo-vakbeurs kunt u de Mantis, een spinachtige, zespotige robot aan het werk zien. Hij gaat waar rupsvoertuigen niet verder kunnen.

Trefwoorden: #Mantis-bouwrobot, #Matexpo, #Micromagic Systems, #robot, #vakbeurs

Lees verder

Nieuws

( Foto: Matexpo )

ENGINEERINGNET.BE -- De inrichters van Matexpo - de tweejaarlijkse vakbeurs voor materieel voor de bouw, industrie en recyclagesector - hebben een technologische attractie aan de haak weten te slaan.

Het Engelse bedrijf Micromagic Systems heeft namelijk laten weten zijn Mantis te demonstreren, een wandelende machine op zes poten die zich voortbeweegt als een insect.

De machine is ontworpen om kwetsbare of ontoegankelijke gebieden, waar wiel- of rupsvoertuigen onbruikbaar zijn, toch bereikbaar te maken voor gemotoriseerd vervoer.

De machine wordt aangedreven door een Perkins 2.2 dieselmotor. De zes volledig hydraulische poten opereren totaal onafhankelijk van elkaar. Tegelijk wordt de druk op de ondergrond zeer laag gehouden zodat blijvende schade aan de ondergrond zo goed als uitgesloten is.

Het toestel heeft een bestuurderscabine maar kan ook volledig van op afstand bediend en bestuurd worden. Het geheel weegt zonder toebehoren bijna twee ton en heeft in operationele modus een diameter van vijf meter. Door het unieke ontwerp volstaat een aanhangwagen van 4,20 bij 2,00 m voor transport.

De 6-potige, hydraulische robot zal buiten op het demoterrein van 50.000m² uitgebreid gedemonstreerd worden, laten de beursinrichters weten. Zeker de moeite waard!


(Bert Belmans)

ACHTERGROND
Matexpo 2013 loopt van woensdag 4 tot zondag 8 september 2013 in (en rond) Kortrijk Xpo.