• 08/05/2013
  • |     BB

Festo als eerste wereldwijd TÜV gecertificeerd voor perslucht-audit

Duitse Festo slaagt er als eerste onderneming ter wereld in een energie-audit voor perslucht door TÜV via een keurmerk te laten certificeren.

Trefwoorden: #energie audit, #festo, #TUV, #tuv sud

Lees verder

Techniek

( Foto: Festo )

ENGINEERINGNET – Een niet onaardige prestatie van leverancier Festo: het heeft van het Duitse TÜV SUD een keurmerk in de wacht weten te slepen als 'gekwalificeerde aanbieder van consultancydiensten voor energie-efficiëntie'. Dat meldt de gekende fabrikant van elektrische en pneumatische automatiseringstechnologie in een mededeling.

Festo biedt zijn klanten perslucht-audits aan om te bestuderen hoe de installaties kunnen geoptimaliseerd worden naar energieverbruik toe. TÜV analyseerde de methoden die bij de audit gebruikt worden.

Deze methoden slaan onder andere op en verhoging van de energie-efficiëntie van perslucht volgens de norm ISO/DIS 11011, het onderzoek naar en uitvoering van maatregelen ter vermindering van het persluchtverbruik en het op lange termijn behouden van het lagere persluchtverbruik.

Concreet omvat zo'n audit de analyse in van de persluchtcompressoren, het verbruik, de kwaliteit van de perslucht en het energierendement van machines, inclusief aspecten zoals lekdetectie en herstellingen.

Waarbij de industriegebruiker vanaf nu dus dankzij het keurmerk een extra zekerheid heeft over de kwaliteit van de uitgevoerde testen, metingen en studiewerk. Volgens de fabrikant zijn (zelfs) besparingen in de ordegrootte van 60% op de operationele kosten een haalbare kaart.