• 08/05/2013
  • |     BB

PI-gebruikers verzamelen zich op jaarlijkse PROFIdag - invitatie

PROFIdag belicht onder meer machine- en explosieveiligheid en cyberbeveiliging via geïntegreerde veiligheidsfunctie PROFIsafe. Een aanrader voor gebruikers van Profibus, Profinet en IO Link.

Trefwoorden: #atex, #EN50014, #euchner, #io link, #pepperl, #profibus, #profinet, #siemens

Lees verder

Techniek

( Foto: PI Belgium )

ENGINEERINGNET.BE – Tijdens de jaarlijks weerkerende Profidag zullen onder andere de veiligheidsaspecten van werken aan en rond machines uitvoerig toegelicht worden.

Dat meldt de inrichtende vereniging PI Belgium, het collectief van Belgische aanbieders en gebruikers van de gestandaardiseerde en open industriële netwerken Profibus, Profinet en IO-Link.

De PROFIdag is gaandeweg uitgegroeid tot een kleinschalig maar hooggespecialiseerd event waar gebruikers de kans krijgen te praten met collega's die van dezelfde 'PI'-technologie gebruik maken. De commerciële leveranciers zijn - uiteraard - van de partij en omkaderen dat met een aantal informatiesessies over de laatste stand van de techniek.

Dit jaar zijn er bijvoorbeeld sessies over de beveiliging en diagnose van industriële netwerken, explosieveiligheid, machineveiligheid met betrekking tot Profisafe en het draadloos uitvoeren van Profinet- en Profibus-systemen.

We pikten er voor u het Profisafe-veiligheidsgebeuren uit, als voorbeeld. Zo zal Stéphane D'hert van Siemens aan de hand van een mechatronische praktijkcase toelichten hoe u 'safety integrated'-functies over de bus kunt sturen.

Wat zijn de veranderingen in de ATEX normen van EN50014 naar EN/IEC60079, en wat zijn de veranderingen en consequenties voor de gebruikers? Yon Barbin van Pepperl+Fuchs zal u hierover meer vertellen in zijn presentatie.

Vladimir Dragosavic van Euchner gaat in op verschillen belichten tussen drie types van veilige signaalverwerking rond machine- en procesveiligheid, en Brecht Schamp van Phoenix Contact praat u bij over de security-vereisten in de industrie: wat zijn de risico’s en hoe ziet ISA99 het?

Yves Vandorpe van Siemens rondt af met een IT-beveiligingsoplossing toegepast in de farma-industrie.


PRAKTISCH
Hotel Serwir in Sint-Niklaas, 30 mei 2013
Info: www.profibus.be/pbNL/Communicationworld