• 13/05/2013

Emke Engineering onthult elektrische Landrover voor safari's (+video)

De stille motor van de eLandy zorgt ervoor dat toeristen op safari de dieren geruisloos kunnen benaderen.

Lees verder

Techniek

( Foto: Emke Engineering, plaatsen van de motor en de controller )

ENGINEERINGNET.NL -- Onder de noemer 'Silent Safari's' zullen deze zomer de eerste tochten met de eLandy georganiseerd worden in het Kafue National Parc in Zambia. Dr. Freek Vonk, de bekende bioloog van onder meer de TV-serie ‘Freek op Safari’, heeft de landrover al uitgeprobeerd en was er erg enthousiast over.

Ook het Wereld Natuur Fonds (WNF) steunt dit initiatief. Volgens Guido Broek, directeur marketing van WNF, laat de eLandy zien dat innovaties én duurzaamheid in het Afrikaans toerisme goed samen kunnen gaan.

Emke Engineering maakte voor de bouw van de eLandy gebruik van de carrosserie van een gerestaureerde 25 jaar oude Land Rover. De oude dieselmotor werd vervangen door een elektrische motor, die met zonne-energie is op te laden. Dit neemt 5 uur in beslag.

De eLandy kan volledig opgeladen een afstand van 90 kilometer rijden en haalt een topsnelheid van 70 km/uur. De accu is een '35 kWh High density Lithium-ion Iron Phosphate.' Deze heeft een levensduur tot 200.000 kilometer en kan 3000 keer worden opgeladen.

De afgelopen maanden is de auto uitgebreid getest onder extreme omstandigheden om de elektrische aandrijving af te stemmen op off-road gebruik.


(LH)

Video: