• 22/05/2013

Ducatt verwerft meerderheid bij Centrosolar Glas

Ducatt, gespecialiseerd in dun glas voor zonnepanelen, wordt 100% aandeelhouder van Centrosolar Glas.

Trefwoorden: #Centrosolar Glas, #Ducatt, #Roel Bollen, #zonnepanelen

Lees verder

Nieuws

( Foto: Ducatt )

ENGINEERINGNET.BE -- Het Lommelse bedrijf Ducatt wordt hoofdaandeelhouder van het Duitse Centrosolar Glas. Centrosolar Glas beter gekend op het gebied van antireflecterend gecoat glas met optimale lichtdoorlatendheid voor zonnepanelen.

Als eerste producent ter wereld bracht het bedrijf een 2 mm ultradun en extra sterk glas voor zonne-energietoepassingen op de markt. Dun glas is een belangrijke voorwaarde voor de nieuwe generatie zonnepanelen, inclusief glas-glas-modules.

Met deze overname voegt Ducatt de Centrosol antireflecterende coating aan haar productassortiment toe en verzekert zich zo van een sterkere positie in de wereldmarkt van zonne-energie.

"Met de overname van Centrosolar Glas realiseert Ducatt haar ambitie om het ultiem glas voor zonnepanelen te produceren met een doorlatendheid van 95% en een dikte van amper 2 mm", dixit Roel Bollen CEO van Ducatt.

De aandeelhouders van Ducatt, de Limburgse investeringsmaatschappij LRM, Capricorn Cleantech Fund, de Vlaamse investeringsmaatschappij PMV, Quest for Growth en Belfius, zijn zonder uitzondering overtuigd van het groeipotentieel van de onderneming als gevolg van deze overname.


(LVD)