• 22/05/2013

Solvay bouwt een biobased nylon productielijn in Frankrijk

Het Vlaamse chemieconcern investeert in het produceren van biobased nylonpolymeer PA 6.10 op het Franse Saint-Fons Belle-Etoile Platform.

Trefwoorden: #biobased, #milieuvriendelijk, #nylonpolymeer, #PA 6.10, #polymeren, #Saint-Fons Belle-Etoile, #solvay

Lees verder

Nieuws

( Foto: Solvay, Philippe Dureuil/GDF-Suez )

ENGINEERINGNET.BE -- Solvay wil beter tegemoet komen aan de vraag van klanten naar milieuvriendelijke producten. Een standaardmeting van zuivere PA 6.10-hars heeft aangetoond dat 62,5% van de koolstof uit een hernieuwbare bron komt.

Daardoor draagt PA 6.10 bij aan het verkleinen van de koolstofvoetafdruk van dit polymeertype dat normaal gebaseerd is op petrochemicaliën. Solvay wil het gebruik van dit soort niet-hernieuwbare grondstoffen terugdringen in de productieketen.

Het bedrag dat Solvay gaat investeren in de nieuwe productielijn is onbekend. Het bedrijf ziet deze investering als een belangrijke stap om het productaanbod te verbreden en de engagement voor milieuzorg te versterken. Doel is om een groenere chemie te ontwikkelen.

Solvay is wereldwijd een toonaangevende producent op het gebied van polyamide 6.6-tussenproducten en polymeren. Deze zijn ontwikkeld vanuit HMD, adipinezuur en nylonzout. De polymeren zijn bestemd voor engineering-kunststoffen, textiel, industriële garens en markten voor hoog performance vezels.


(LH)