• 23/05/2013
  • |     BB

Christ’l Joris van Etap blijft aan als voorzitter van Agoria

Joris roept werkgevers, beleidsvoerders en vakbonden op om samen te werken om de concurrentiekracht van onze economie te verbeteren. De federatie krijgt ook een nieuwe structuur.

Trefwoorden: #agoria, #etap, #joris

Lees verder

personalia

( Foto: Agoria, Christ’l Joris )

ENGINEERINGNET.BE - Het is het tweede mandaat van Christ’l Joris als voorzitter van Agoria, de grootste industriële werkgeversfederatie van ons land.

Joris, voorzitter van het familiale industriële verlichtingsbedrijf Etap, wijst erop dat maatregelen om de internationale positie van België als industrieland te vrijwaren, broodnodig zijn: “Het zijn met name de exporterende industriële bedrijven die het meest onder de hoge ondernemingskost in ons land lijden.”

De voorzitter van Agoria vraagt de overheid het overleg en de investeringsmotor, bijvoorbeeld met fiscale stimuli, aan te zwengelen.

“De technologische industrie is bij uitstek de economische groeimotor van ons land. Ze is sociaal en schept werk voor een grote diverse groep van medewerkers, ze is innovatief want ze zorgt voor het grootste deel van alle innovatie-investeringen in ons land en ze is internationaal, want ze exporteert twee derde van haar productie.”

Tijdens de algemene vergadering werd ook de nieuwe structuur van Agoria goedgekeurd. Om beter in te spelen op de noden van zijn leden voor business development, netwerking en export worden bedrijven die actief zijn rond dezelfde technologieën en markten samen gebracht in business communities en bedrijfsgroepen.

De lidbedrijven kunnen ook een beroep doen op de competenties van zes expertisecentra Sociaal, Innovatie, Talent & arbeidsmarkt, Regelgeving & normalisatie, Energie en Milieu.


OPINIESTUK
Christ’l Joris: 'Geef ons zuurstof en we investeren’